Haberler

Baydemir Siverek'te 'Yüzde 80' Dedi

Güncelleme:

Siverek'te köyleri ziyaret edip seçim bürosu açan BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Adayı Osman Baydemir, "Siverek için yüzde 80 inşallah" dedi.

Baydemir ve beraberindekiler Münüt, Mızar (Karakeci) köylerini ziyaret ederek seçim bürosunun açılışını yaptı. Baydemir, Dicle Seçim Bürosu'nun da açılışını gerçekleştirdi. Münüt, Mızar (Karakeci) köylerini ziyaretine Karakeçi aşireti ileri gelenlerinden İzzet Karakeçili, Osman Badıllı, Siverek Belediyesi eş başkan adayları Metin Özbadem ve Sevinç İzol Özipek, Eyyübiye Belediyesi eş başkan adayı Şükrü Turgut ve BDP Siverek İlçe Başkanı Halil İbrahim Ayyıldız da katıldı.

Yaşlı, genç, kadın ve çocuk dahil herkesin büyük bir coşkuyla karşıladığı Baydemir, Türkçe, Kurmanci ve Zazaki lehçeleriyle halka hitap etti.

Baydemir, "İnsanın insana kurşun sıkma dönemini inşallah geride kalmıştır. İnsanların biri birine taş atma vakti inşallah geride kalmıştır. Bu sevgi seli başarının müjdesidir. Bu sevgiye, bu sahiplenmeye layık olacağız inşallah. Ben yüzde 51'e razıyım diyorum ama Siverek'in yüzde 73-80 dediğini duyuyorum. Eyvallah, siz yüzde 80 de derseniz başım gözüm üstüne" diye konuşması alandan büyük alkış ve tezahürat aldı.

Baydemir, "Minareyi çalan kılıfına uyduruyor. Artık minare kılıfa sığmıyor. Mızrak çuvala sığmıyor. Esas Siverek halkını, Urfa halkını, Ruha halkını hırsızlıkla suçlayanlar, gerçek manada onlar bizim irademizin, dilimizin, kültürümüzün, özgürlüğümüzün 70-80 yıllık hırsızlarıdır, gaspçılarıdır" dedi. Baydemir "İnşallah biz bu hırsızlığa, gaspçılığa sizlerle birlikte 30 Mart günü son vereceğiz. Ve hep birlikte onlara diyeceğiz ki: Ava hatu, awa çü; Suvar hat ü peya çu" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.
Baydemir ve beraberindekiler daha sonra Karakoyun Köyünü ziyaret etti. Baydemir Siverek ziyareti sırasında Madun (Kalfalar) köyünden Akın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

BAROYA ZİYARET
Baydemir ve beraberindekiler daha sonra da ilçe eş başkan adayları ile birlikte Siverek Barosu'nu ziyaret etti. Barodaki meslektaşları ile sohbet eden Baydemir, yapacakları çalışmaları anlattı. Baro temsilcisi Av. Şehmuz İnal ve avukatlar ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Osman Baydemir Karakeçili Şanlıurfa Dicle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title