Haberler

Baydemir: Kadına Saldırı Faşizmdir

Güncelleme:

BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, sebebi ne olursa olsun kadına yönelik şiddetin alçaklık ve faşizm olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Sanayici ve İş Adamları Derneği (ŞUSİAD) üyeleri, Urfa'nın Belediye Başkan Adaylarını bir otelde bir araya getirdi. Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Osman Baydemir ve Leyla Akça, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP il Eş Başkanı Aliye Vural ve merkez Eyyubiye, Haliliye ve Karaköprü ilçe belediyelerinin eş başkanları, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Bahçıvan, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hale Soran, HÜDA-PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş'in katıldığı toplantıya AK Parti ve MHP'den kimse katılmadı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ŞUSİAD Başkanı Fethi Baytekin, katılımcılara teşekkür ederken, davet edildikleri halde gelmeyen partililere ise sitem etti.

ŞUSİAD'ın da bağlı olduğu Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Dogünsifed) Yönetim Kurulu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ise, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydederek, "Süreç ancak bu şekilde kalıcı barışa evrilir" dedi. Açış konuşmalarının ardından katılan siyasi partilerin Şanlıurfa büyükşehir belediye başkan adaylarına 15'er dakikalık konuşma süresi verildi.

CHP Başkan Adayı Hale Soran, insanların olduğu gibi kentlerinde hafızası olduğunu, Urfa'da kent kimliğinin oluşturulamadığını söyledi. Soran, "Yaşam veren, tek çiçekten bahçe yapan, yaşamı ilmek ilmek ören bir kadın" olduğu için tercih edilmesini istedi.

Saadet Partisi Başkan Adayı Ahmet Bahçıvan, Merhum Necmettin Erbakan'ın sanayileşmeye yönelik yaptığı önerileri hatırlatarak Şanlıurfa'nın da sanayileşmesi gerektiğini, sanayileşen kentlerin zenginleştiğini ifade etti.

GÜNEŞ: KADIN KORUNMALIDIR
HÜDA-PAR Başkan Adayı Emin Güneş, Türkiye'de yönetimlerin sultanlar arasındaki sıra dönüşümüne döndüğünü ifade etti. Urfalıların üretimden uzak, rant parası ile yaşamayı tercih ettiğini öne süren Güneş, faizsiz bir yaşam kuracaklarını belirtti. "Anamız, bacımız korumasız" diyen HÜDA-PAR'lı kadınların Van'da 8 Mart etkinliğinden dönerken saldırıya uğradığını kaydeden Güneş, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak isterdim ama 9 Mart'ta Van'da partimizin düzenlediği mitingden evlerine dönen bacılarımız saldırıya uğramışlardır. Ve bu saldırı maalesef sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından görülmemiştir. Kadın hakları savunmaktan ibaret olmamalıdır. Kadın düşüncesine, inancına, kılığına, kıyafetine, kimliğine, kişiliğine bakılmaksızın korunmalıdır. Kadın annedir. Kadın bacımızdır. Kadın kızımızdır. Bu düşüncede olmazsanız bile yoldan geçen bir kadına saldırı olmuşsa herkesin bunu kınaması gerekir. Kınamakla kalmayıp bunlar hakkında kimsenin böyle bir cesareti kendinde bulmaması gerekirdi. Kadınımızın korunması bu toplumun en hassas noktasıdır" diyerek herkesi bu konularda duyarlı olmaya davet etti.

BAYDEMİR: BDP'NİN MÜCADELESİ İBRAHİMİDİR
Son olarak konuşan BDP eş başkan adayı Osman Baydemir, adaylara başarılar dileyerek konuşmasına başladı. HÜDA-PAR adayının iddia ettiği kadınlara saldırıya ilişkin konuşan Baydemir, "Kadına yönelik şiddet faşizmdir, alçaklıktır. Hele hele başı açık bir kardeşimin başı açık olduğu için şiddete maruz kalması alçaklıktır. Bir kadın kardeşim başı kapalı olduğu için çarşaflı olduğu için, türbanlı olduğu için şiddete maruz kalması alçaklıktır. Biz güçlüye değil, herkese demokrasi ve eşitlik olduğuna inanıyoruz. BDP'nin mücadelesi İbrahimidir. Nemrutlara kaşı direniş hareketidir" diye konuştu.

"Emin Güneş'e hitaben bir kez daha söylüyorum başkanım" diyerek konuşmasına devam eden Baydemir, "Siyasi fikrinden dolayı bir kadının şiddete maruz kalması alçaklıktır, siyasi partinin seçmeninin bir başka partinin seçmenine taş atma hakkı ve haddi yoktur. Benim nazarımda Urfa'da benim partimin seçmeninin haddi ve hakkı yoktur başka bir partinin seçmenine veya seçmenine taş atsın veya bürosuna taş atsın. Örneğin, A partisinin seçmeni güçlü olduğu yerde C partisine taş atarsa ve bunu meşru bir hak olarak görürse o zaman başka bir ildeki güçlü partinin seçmeni diğerine taş atar. Bu ne kadar meşru ise oda o kadar meşrudur. Demokrasi istediğimizde herkese demokrasi, herkese özgürlük, herkes hak ve hukuk olmalıdır" şeklinde konuştu.

'BAŞBAKAN'IN URFALILARA MÜJDESİ 3'ÜNCÜ BOĞAZ KÖPRÜSÜ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Urfa mitingine değinen Baydemir, Başbakanın konuşmasını traji komik şekilde şoyle anlattı: "Başbakan Urfalılara büyük bir müjde verdi. İstanbul Boğazına yapılacak olan 3'üncü köprü ve yapılacak olan 3'üncü havalanı müjdesini verdi. Süphan Allah! Tüm Urfalılar nefeslerini tutmuş bu müjdeleri bekliyordu. Müjde olmasa Urfalılar boğazı nasıl geçecekti? Bunun haricinde Urfa'da var olan olumsuzluklara muhatap aradı ve bulamadığı muhataba çattı." Başbakan Erdoğan'ın 12 yıldır Türkiye'de iktidar ve Urfa'da 10 yıldır belediye yönetiminde olduklarını unuttuğunu söyleyen Baydemir, "Sorunların muhatabı tamda sizsiniz" dedi.
Toplantı verilen yemeğin ardından son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Osman Baydemir Leyla Akça Emin Güneş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title