Haberler

Baydemir'in Hedefinde Yine İktidar Vardı

Güncelleme:

HDP) Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir, partisinin seçim bürosu açılışında yine muhalefete yüklendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayı Osman Baydemir, partisinin Karaköprü ve Haliliye ilçe seçim bürolarının açılışında "AKP'nin yaratmaya çalıştığı AKBAAS rejimidir" diyerek yine iktidara yüklendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir, Ayşe Doğan ve Rasim Çakmak merkez Karaköpü ve Haliliye ilçelerinde seçim bürolarının açılışlarına katıldı.

İlk açılış Karaköprü'de yapıldı. Buradaki açılışta bir konuşma yapan HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, "Bugün Türkiye'de 7'den 70'e toplumun tüm farklılıkları yeni bir zulümle karşı karşıya" diyerek başladığı konuşmasında "Bu zulmün adı tek adamlık rejimidir. Yakın gelecekte halklarımızın önünde duran en önemli risklerden, krizlerden bir tanesi budur. Neden HDP neden sayın Cumhurbaşkanına seni başkan yaptırmayacağız diyor? Neden bunu söylüyoruz? Çünkü Kürt halkı tek adam rejiminin nelere yol açtığını gördü, yaşadı. Güney Kürdistan halkı Saddam rejiminden, Baas rejiminden çekti çekeceği kadar. Erdoğan'ın istemiş olduğu başkanlık rejiminin hem baba Esad'dan hem oğul Esad'dan ne demek olduğunu biliyoruz. Mısır'dan Hüsnü Mübarek'den ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. AKP'nin yaratmaya çalıştığı rejimin adı AKBAAS rejimidir. İster AKBAAS olsun ister karabaas olsun bu halk bir kez daha baas rejimine izin vermeyecektir. Bundan dolayıdır ki seni başkan yaptırmayacağız diyoruz. Aslında diktatör olmana fırsat vermeyeceğiz diyoruz" dedi.

'NEREDE BİN 700 KİŞİ KAPASİTELİ HASTANE?'

Başbakan Davutoğlu'nun önceki gün Urfa'da düzenlediği mitinge dikkat çeken Baydemir, "Sayın Davutoğlu Urfalıların gözünün içine baka baka Yalan Rüzgar dizisinin senaristi, yönetmeni gibi konuştu. Urfa Arap'ıyla, Türkmen'iyle, Kürt'üyle bir Türkmenistan'dır, Urfa Arabistan'dır, Urfa Kürdistan'dır. Sen bunu söyleyebiliyor musun? Eğer bunu söyleyemezsen Urfa'nın çok renkliliğini inkar etmiş olursun. Bunları görmeyen gözler, bunları ifade etmeyen yürekler Urfalı olamaz" diye konuştu.

Davutoğlu'nun Türkiye'nin batısında konuşurken hastanelerden, yollardan, tramvaylardan metrolardan, 3. hava limanlarından, 3. köprülerden bahsettiğini söyleyen Baydemir, "Buradan sormak lazım hani nerede Urfa'nın bin 700 kapasiteli hastane sayın Davutoğlu?" diyerek başbakana yüklendi.

'SÜLEYMAN ŞAH'TAKİ FATİHA'YI KOBANİ'YE BORÇLUSUN'

Davutoğlu sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Sayın Davutoğlu, Suriye'deyiz, Süleyman Şah Türbesi'ndeyiz diyor. Sayın Davutoğlu eğer bugün sen Kobani'deysen, eğer bugün sen Süleyman Şah Türbesi'nde Fatiha okuyabildiysen, bu Kobani destanını yazan şehitlerimiz sayesindedir. Kobani'nin düşmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanınız olmak üzere, elinizden gelen bütün gayretleri sarf ettiniz. Tırlar dolusu silahı İŞİD barbarlarına gönderdiniz. Ama döndü dolaştı Süleyman Şah, Rojava'da özgürleştirilen topraklara taşındı. Bin yıldır Kürt halkının bu coğrafyaya sunduğu fırsat bu fırsattır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Davutoğlu Osman Baydemir Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Haberler

title