Haberler

Baydemir: Hilelere İzin Vermeyeceğiz

Güncelleme:

HDP Urfa İl Örgütü, dün seçim güvenliğine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, PM üyeleri, Urfa İl Eşbaşkanları ve il yöneticileri ve milletvekilli adayları katıldı. Toplantıda konuşan HDP Urfa Milletvekilli adayı Osman Baydemir, geçmiş seçimlerde hileler yapıldığını belirterek "Biz bu seçimde hile yapmaya kalkışanları uyarıyoruz. Bu seçimde bu hilelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Gereken bütün önlemleri alıyoruz. Buna rağmen hile yapanlar olursa hakkında yasal işlem yapacağız. Ve sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Baydemir, Urfa merkez ilçeleri olan Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde seçim kurullarının yasanın emrettiği "Tutanak birleştirme işleminin aynı zamanda seçim kurulu başkanı olan hakimin gözetim ve denetiminde olması" koşuluna uyulmayacak bir uygulamayla karşı karşıya olduklarının altını çizdi.

'SANDIĞA YANSIYAN İRADEYİ KORUYACAĞIZ'

240 sandık tutanağı bulunan Karaköprü'de, 5 bin 557 sandık tutanağı bulunan Eyyubiye'de ve 17 bin 630 sandık tutanağı bulunan Haliliye'de ise 18 bilgisayar ile tutanak birleştirme işleminin yapılacağını söyleyen Baydemir, bu uygulamanın hakimin denetim ve gözetim görevini yerine getirmesini imkansızlaştıracağını kaydetti.

Hakimlerin bu kadar bilgisayarı aynı anda takip edemeyeceğini ifade eden Baydemir, "Birleştirme işlemindeki bilgisayar sayısının fazlalığı oranında şaibe ve ihmal alanından söz etmek mümkün. İlçe seçim kurullarına konuyla ilgili yazılı ve şifai itirazlarımızı yaptık. Buna karşı bir çözüm yöntemi de geliştirmiş bulunmaktayız" dedi.

'TESTİNİN KIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Baydemir, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Sabah oy kullanma işleminden torbaların kurullara taşınmasına ve birleştirmeye kadar bütün süreçlerin demokratik açık ve şeffaf legal bir biçimde yürütülmesinin mücadelesini vereceğiz. Şüphesiz bu sorumluluk sadece bize ait değil. Diğer siyasi partilere de ve öncelikle tarafsız kalması gereken vilayete, tarafsız, aynı zamanda denetleyen olması gereken seçim kurullarına aittir. Herkes sorumluluğun gereğini eksiksiz yerine getirirse Türkiye demokrasisinin de örnek olacak bir seçimi başarmış olacak olan Urfa bunun onurunu, gurunu yaşayacaktır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Osman Baydemir Karaköprü Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500

Yorumlar (1)

Rauf kesenekMobil-IOS:

Hdp hdp

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title