Haberler

Baydemir: Batıya Fabrika Yol Urfa'ya Jandarma Karakol

Güncelleme:

HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, "Yıllardır batıya fabrika yol Urfa'ya jandarma karakol yaptılar" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir, partisinin diğer adayları Yasin Batan ve Hadle Uğur ile Eyyübiye'de gerçekleştirdiği seçim bürosu açılışında "Batıya fabrika yol Urfa'ya jandarma karakol yaptılar" dedi.

Eyyübiye Semt Pazarı ziyareti ardından Eyüp Kent seçim bürosu açılışına katılan adaylar adına Osman Baydemir bir konuşma yaptı. Yaşanan trajediler nedeniyle 20'nci yüzyılın Ortadoğu ve Yakın Doğu açısından "kayıp yüzyıl" olduğunu söyleyen Baydemir, "21. yüzyılı başta Anadolu ve Mezopotamya ve Ortadoğu coğrafyasında halklarımızın yani Arapların, Kürtlerin, Türklerin, Farsların, Çerkeslerin ne kadar etnik kimlik varsa hepsinin çoğulculukta birliği sağladığı barışın, özgürlüğün, kardeşliğin yüzyılı yapacağız inşallah" dedi.

Baydemir konuşmasında şunları söyledi: "Adeta aklımızla oynuyorlar, aklımızla alay ediyorlar. AKP hükümeti dünyanın 17. büyük ekonomisini oluşturdu. Ya bu 17. büyük ekonomi Eyyübiye İlçesi'ne niye hiç uğramadı? Harran'a, Akçakale'ye, Karaköprü'ye niye bu büyük ekonomi uğramıyor? Çünkü Türkiye'nin batı yakasına fabrika yol Türkiye'nin doğu yakasına, Urfa'ya jandarma karakol. Onlara fabrika yol, bize jandarma karakol. Şu anda Urfa'nın en büyük yatırımı nedir biliyor musunuz? Uluslararası adı verilen ama uluslararası trafiğe neredeyse kapalı olan, gümrüğü olan ama herhangi bir gümrüğü geçmeyen Türkyi'nin tek havaalanının bitişiğinde yüksek standartlı, olabildiğinde çok kapasiteli bir cezaevi inşa ediyorlar. Bizlere reva gördükleri yatırım budur.

Güya Eyyübiye'ye Türkiye'nin en büyük hastanesini inşa ediyorlarmış. Hep beraber soralım kaç yıl önce 1700 kapasiteli hastane sözü verilmişti? Kaç yıl geçti aradan halen açıldı açılacak."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

halkların demokratik partisi osman baydemir türkiye Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title