Haberler

Bayburtlular Kurtuluş Gecesinde Coştu

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu Bursa'nın İnegöl ilçesinde kutlandı.

İnegöl Bayburtlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kurtuluş gecesi düzenlendi. Bayburtluların ilgi gösterdiği ve halayların çekildiği gecede ünlü ses sanatçısı Latif Doğan da sahne aldı.

Gölbaşı Alyans Düğün Salonu'ndaki geceye İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman ile çok sayıda davetli katıldı.

İnegöl Bayburtlular Derneği Başkanı İskender Kacır, "Şanlı Bayburt'umuzun tarihi milattan önce 3000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Bayburt yaklaşık 5 bin yıllık bir Türk şehridir. Bugüne kadar birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. M.Ö. Azziler, Kimmerler, İskitler, Haldiler, Medler, Persler ve Roma İmparatorluğunu misafir etmiştir. M.S. ise Emeviler, Bizanslılar, Selçuklu ve en sonunda gerçek sahibi Osmanlı Devleti'nin saltanatına dahil olmuş, Osmanlılar tarafından sancak merkezi yapılmış, Erzurum, Tekman, İspir, Diyarbakır ve Bağdat Bayburt'a bağlanmıştır. Bayburt tarihinde birçok savaşa sahne olmuş ve büyük acılar yaşamıştır. Bu acıların en yakın tarihte olanı 1828 ve 16 Temmuz 1916'da Rusların Bayburt'a girmesi ile onların işbirlikçisi Ermeniler ile halka pek çok zülüm yapmışlardır. Bayburt'un önde gelen kişileri de dahil olmak üzere yüzlerce kişiyi taş mağazalara kapatıp diri diri yakmışlardır. Bayburt evliyalar, enbiyalar ve eshab-ı kiram efendilerimizin bulunduğu bir şehirdir. Duduzar'da Eyüp Sultan Hazretlerinin amcasının oğlu Abdülvehhab Gazi Hazretleri yatmaktadır. Bizler İnegöl'de Bayburtlular olarak örf, adet ve kültürümüzden taviz vermeyecek, birlik ve dirlik içerisinde olacağız" dedi.

Bayburt'un merkez nüfusunun 36 bin olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Bizim Kemalpaşa Mahallesi'nin nüfusu 40 bin civarında. Ama Bayburt gerçekten çok güzel bir şehir. İnegöl'ümüz Türkiye'nin dört bir yanından göçüp gelen insanlarıyla çok daha güzel. İnegöl, bu haliyle renkli bir çiçek bahçesi. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe bu gücü kimsenin asla yıkamayacağını hatırlatmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından derneğin folklor ekibi Bayburt yöresi oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Daha sonra mahalli sanatçılar Muhsin Bayburtlu ve Nuray Aksoy sahne aldı. Protokol mensuplarıyla vatandaşların uzun süre halay çektiği gecede, ünlü ses sanatçısı Latif Doğan, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin sonunda, programın düzenlenmesine sponsor olan firmalara ve derneğe verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür plaketi takdim edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş Bayburt İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title