Haberler

Bayburtlu Boksörlere Sponsor

Bayburt Group, milli boksörler Önder ve Onur Şipal'e sponsor oldu.

Bayburt Group, Bayburtlu milli boksörler Önder ve Onur Şipal'e sponsor oldu.

Bayburt  Grup Özel İdare Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı ve Bayburt Group AŞ  Koordinatörü Hikmet Şentürk, Boks Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, Önder ve Onur Şipal, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Antrenör Dumlupınar, Onur Şipal'in Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği ve kazananın Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde edeceği "AIBA Profesyonel Boks (Pro Boxing)" organizasyonunda 24 Ocak'ta final karşılaşmasına çıkacağını belirtti.

Aynı organizasyonda 69 kiloda sakat sporcu olunca AIBA'dan Önder Şipal'e de teklif geldiğini ifade eden Dumlupınar, "İlk önce Türkiye Şampiyonası nedeniyle kabul etmemişti. Sakatlığı olan Avustralyalı boksörün yerine Önder Şipal yeniden çağrıldı. 24 Ocak'ta da Macar boksörle klasman maçına çıkacak. Onur'un maçı final maçı ve kazanırsa hem dünya şampiyonu olacak hem de olimpiyat vizesi alacak" dedi.

Dumlupınar, Bayburt Group'a sponsorluktan dolayı teşekkür ederek, "Sponsorsuzluktan yakınıyorduk, artık böyle bir sıkıntımız yok. Hikmet başkanımız bizi daha çok destekleyeceğini söyledi. Sporcularım için çok iyi oldu. Geriden gelen sporcularıma da artık bir hedef koyabileceğim. Başarı olursa destek de var diyeceğim. Abdurrahman ve Hikmet Şentürk başkanlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hikmet Şentürk de Bayburt boksuna daha çok destek vereceklerini ifade ederek, "Futbola çok ağırlık verdik ama bu arada içimizdeki değerleri görememişiz. İnşallah bu kardeşlerimizi çok iyi yerlerde görürüz. Bize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Onur'un final maçını kazanacağı içime doğuyor. Önder'i de daha yükseklerde göreceğiz inşallah. Bayburt'ta boksa daha da ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ise Bayburt'tan bugüne kadar 120 Türkiye şampiyonu çıktığını, Şipal kardeşler gibi daha çok şampiyonlar çıkacağına inandığını belirterek, sponsor desteğinden dolayı Bayburt Group'a teşekkür etti.

Onur Şipal, 5 aydır hayatının en ağır antrenmanlarını yaptığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"17 yıllık boks hayatımın en ağır antrenmanını 29 Aralık'ta yaptım. O günün sabahında kalkmak bile istemedim. Bizim amacımız 24 Ocak'taki maçı da alıp olimpiyatlara bir kez daha katılmak. 2008'de gitmiştim, o zaman madalya alamadım ama şimdi altın madalyayı hedefliyor ve onun için çok çalışıyoruz. Sponsor desteğimiz yoktu, bunu her zaman söylüyordum. Fenerbahçe Spor Kulübü sağolsun hep yanımızda. Verdikleri destekten dolayı Bayburt Grup AŞ'ye, Abdurrahman Şentürk ve Hikmet Şentürk başkanlarıma teşekkür ediyorum."

Önder Şipal ise "Sponsorsuz bu seviyelere gelmek önemli bir başarıdır. Son zamanda Bayburt Group AŞ'nin sponsor olması bizi mutlu etti" dedi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Hikmet Şentürk Dumlupınar Türkiye Bayburt Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

karadeniz:

hemşerilerim benim. . bayburtlu olmanın gururu ve onuruyla yaşamak çok özel duygu. . başarılar hepinize

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title