Haberler

Bayburt Üniversitesi Rektörü Hayatını Kaybetti

Erzurum'da 4.kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettiği öne sürülen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Gökhan Budak kurtarılamadı.

Erzurum'da 4. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettiği öne sürülen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak kurtarılamadı. Rektörün atlamadan önce hap içip bileklerini kestiği iddia edildi.

Eşi ve çocukları ile birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsü'ndeki lojmanda ikamet eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, hafta sonları Erzurum'a gelip hafta içi tekrar görev yeri Bayburt'a gidiyordu. Dün Erzurum'a gelen Budak, iddiaya göre 60 No'lu Blok 4. kattaki evinde saat 10.00 sıralarında ilaç alıp bileklerini kestikten sonra balkondan atladı. Görgü şahitlerinin iddiasına göre çığlıklar atarak aşağıya atlayan Budak, karlı zemine düştü.

Aile fertleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Budak, burada acilen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Rektörün ameliyathane önünde umutla bekleyen ailesi ve mesai arkadaşları da gelen acı haberle yıkıldı.

Olayın şokunu yaşayan Budak'ın eşi ve çocuklarının henüz polise sağlıklı bir şekilde ifade veremedikleri belirtildi.

7 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Budak'ın intiharı ile ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılırken, rektör hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı da bildirildi.

Öte yandan balkonun korkuluklarındaki kan izleri dikkatleri çekerken, Budak'ın intihardan son anda vazgeçip korkuluklara tutunduğu sanılıyor.

PROF. DR. GÖKHAN BUDAK KİMDİR?

Evli ve 2 çocuk babası Rektör Gökhan Budak, 1968'de Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olan Budak, 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalı'nda profesör olarak atandı. X ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurt içi ve yurt dışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi bulunan Gökhan Budak'ın SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı. Prof. Dr. Budak; 2002-2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title