Haberler

Bayburt Üniversitesi, Aydıntepe Fasulyesini Tanıtacak

Bayburt Üniversitesinin, Aydıntepe fasulyesinin markalaşması için çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Bayburt Üniversitesinin, Aydıntepe fasulyesinin markalaşması için çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede lezzeti ile bilinen ancak tanıtım eksikliği nedeniyle Bayburt dışında çok bilinmeyen Aydıntepe fasulyesinin markalaşması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Üniversite bünyesindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla Aydıntepe fasulyesini marka haline getirmeyi planladıklarını dile getiren Coşkun, bu kapsamda Aydıntepe Meslek Yüksek Okulu arazisinde belirlenen bir alana bu yıl Aydıntepe fasulyesi ekildiğini ve hasadının yapıldığını anlattı.

Coşkun, söz konusu alana Aydıntepe fasulyesinin yanı sıra yine lezzeti ile bilinen İspir fasulyesi de ekilip hasadının yapıldığını ifade ederek, söz konusu çalışmanın araştırma amaçlı olduğunu kaydetti.

Aydıntepe Meslek Yüksek Okulunca yürütülen araştırma kapsamında hem Bayburt Aydıntepe fasulyesi hem de Erzurum İspir fasulyesinin inceleneceğini belirten Coşkun, "Şimdi arkadaşlarımız bunların içeriklerini inceleyecek. Tabii gastronomi de önemli. Bu fasulyeler pişirilerek lezzetlerine bakılacak. Çalışmayı yürüten arkadaşlarımızın da düşüncesi Aydıntepe fasulyesinin, İspir fasulyesinden lezzet olarak geri olmadığı ancak bunun sonucu çalışma sonrasında ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Selçuk Coşkun Aydıntepe Bayburt İspir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title