Haberler

Bayburt Üniversitesi Akademik Personeli Veri Tabanları Konusunda Bilgilendirildi

Bayburt Üniversitesi'nde Akademik Veri Tabanları Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından akademik ve idari personel ile öğrencilere yönelik düzenlenen toplantıya, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile bölüm başkanlarının yanı sıra üniversitenin idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Üniversitelerin kaynak ve araç sağlama konularındaki yenilikler ve gelişmeler ile ilgili Ebscohost ve Hiperkitap veri tabanları uzmanları sunum yaptı.

Prof. Dr. Tozlu, bilgi çağı olan bu yüzyılda bilgiyi toplamanın, ulaşılabilir kılmanın ve kullanmanın bilgilenme konusundaki 3 önemli adım olarak önem arz ettiğini söyledi.

Küreselleşen kapitalist dünyada dilin, kültürün önemli bir taşıyıcısı olduğunu ifade eden Tozlu, Türkçe yayınlara ve Türkçe hizmet veren veri tabanlarına sahip olmanın ve bunları geliştirmenin, uluslararası düzeyde bilimsel ve akademik sahada geri kalmamak adına önemli olduğunu belirtti. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Bayburt Üniversitesi Necmettin Tozlu Fatih Yalçın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title