Haberler

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Odabaş, mesajında, Türk tarihinin Orta Asya'dan günümüze kadar bağımsız yaşama tutkusuyla varlığını sürdürmek için inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş kahramanlık destanlarıyla dolu olduğunu belirtti.

Türk milletinin kendisinden sonra gelecek yeni nesillerin hürriyetini, canından aziz sayan bir inancın bayraktarlığını yapmış bir millet olarak vatanına, milletine, namusuna, birlik ve beraberliğine göz dikenlere tarihin her döneminde gereken dersi verdiğini ifade eden Odabaş, şunları kaydetti:

"Bu yıl 97'ncisini sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşadığımız Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu da bu bağımsız yaşama ülküsünün bir zaferidir. Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreği ile çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken, canlarını veren aziz şehitlerimiz toplumumuzun kutsal kabul ettiği değerleridir. Büyük fedakarlıklar göstererek vatanı canları pahasına savunan ve düşmana teslim etmeyen kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kahramanca mücadele ederek vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, Bayburtluların 21 Şubak kurtuluş bayramlarının 97. yılını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Odabaş Bayburt Yerel Haberler

title