Haberler

Bayburt'ta Toplanan Üç Tır Yardım Suriye'ye Hareket Etti

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Bayburt’taki bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediğiyle Suriye için başlatılan yardım kampanyasında 3 tır malzeme toplandı ve dualar eşliğinde uğurlandı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Bayburt'taki bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediğiyle Suriye için başlatılan yardım kampanyasında 3 tır malzeme toplandı ve dualar eşliğinde uğurlandı.

Cumhuriyet Caddesi valilik binası önünde yapılan törende konuşan İHH Bayburt temsilcisi İlhami Polat şunları söyledi, "İnsani Yardım Vakfı İHH tarafından başlatılan "Sana İhtiyacım Var" komşuluk hakkı kampanyası çerçevesinde yürütmüş olduğumuz bu kampanyayı, biraz sonra dualarla uğurlamak suretiyle sona erdireceğiz. Bu yardım araçlarımızdaki muhteviyatla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Bu araçlarımızda toplam 30 ton un bulunmaktadır. 4 ton makarna, 500 adet battaniye, cici bebe, çay şeker, bakliyat, 500 kilo yağ, temizlik malzemeleri, kışlık bot ve ayakkabı, çocuklar için giyecek ve yiyecek malzemesi, süt ve mama, hazır çorbalar ve giysiler vardır.

Bizim hedefimiz Bayburt'tan bir TIR hareket ettirmekti; Mevla'm nasip eyledik. Yetimlerin duasıyla ikinci TIR'a başladık, onu doldurduk üçüncüye başladık, üçüncüyü de oldurduk dördüncüye de başladık ama onu yetiştiremedik. Allah'a binlerce şükürler olsun ki, Bayburt el ele verdi. İliyle, ilçesiyle, beldesiyle, 180 pare köyüyle bir bütün olarak malzemeleri bu araçlara takviye ettik. Bu, Bayburt'un bir duruşunun ifadesidir. Hayırseverliliğinin ifadesidir. Yanı başımızda komşumuz olan Suriye'de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Burada kim haklı, kim haksız diye değerlendirmek bizim görevimiz değildir. Bizim amacımız tamamen insani amaçlı olup, oradaki aç ve açıkta kalan insanlara insani yardım malzemesini ulaştırmaktır. Elhamdülillah biz bunu başardık ve bu emanetlerinizi biraz sonra yapacağımız dualarla götürüp oradaki kardeşlerimize teslim edeceğiz. Bu bizim gurur vesilemizdir. Bu kampanya çerçevesinde bugün 81 ilden de aynı anda 200 tane yardım konvoyu hareket etmektedir.

Bu kampanya çerçevesinde nasip olursa 28 Şubat'a kadar 500 TIR insani yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu bir mesajdır, bu bir duruştur. Buzullarda sıkışan bir balina için dünya ayağı kalkerken, yanı başımızda alevlenen bu ateş için Allah'ın bir kulunun sesi çıkmamaktadır. İnsani Yardım Vakfı olarak insan hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiği her yerde biz varız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Bu savaşın başladığı günden itibaren şimdiye kadar İnsani Yardım Vakfı olarak, 2 bin 200 TIR göndermek suretiyle yardım yapıldı. ve son kampanya ile 500 TIR nasip olursa oraya ulaştırılacaktır. Hiçbir STK'yı ayırt etmeden Bayburt Sivil Toplum Platformu olarak tek yürek olduk ve bu araçları doldurduk. Bayburt'taki bu yardımların ulaştırılması konusunda, toplanması konusunda, bizlere destek veren başta sayın valimize, şehrimizin belediye başkanına, STK'lara, sisyasi partilerimize, teşekkür ediyorum. Allah hepsinden ve hepimizden razı olsun."

Düzenlenen törene Belediye başkanı H. Ali Polat, Ak Parti il başkanı Hakan Kobal, Saadet Partisi İl başkanı Osman Nuri Temur,Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Fatih Burak,Merkez ilçe başkanı Abdulmecit Bekmezci, İl müftüsü Kemalettin Aksoy,Memur-Sen Bayburt İ Temsilcisi Fikret Özbey, Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı H. İbrahim Coşkun, BÜSDER il Başkanı Adil Kaçır, Bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dualar sonrası 3 tır Suriye'ye gitmek için Bayburt'tan uğurlandı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Polat Bayburt Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title