Haberler

Bayburt'ta, "Sevgi, Saygı, Hoşgörü ve Mevlana" Konferansı

Bayburt'ta, Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında "Sevgi, Saygı, Hoşgörü ve Mevlana" konulu konferansı gerçekleştirildi.

Bayburt'ta, Mevlana'nın 741. vuslat yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında "Sevgi, Saygı, Hoşgörü ve Mevlana" konulu konferansı gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezince düzenlenen konferansa, Gençlik Merkezi Müdürü Şerif Bayram, merkezi kurs eğitmenleri ile kursiyerler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özkan, Mevlana'nın Mesnevisinde semboller kullanarak vermek istediği mesajları insanlara verdiğini, vatani aslisi olan cennetten ayrı kalan insanı da ney ile sembolleştirerek sürekli inlediğini söyledi.

Mevlana'yı hakkıyla tanımanın yine onu kendinden dinlemekle mümkün olacağını belirten Özkan, "Mevlana her şeyden önce Allah'a teslim olmuş bir kul, Kuran ve peygamber aşığı bir insandır. Onun içinde Mevlana'nın bütün felsefesi Kuran-ı Kerim'dir" dedi.

Program, Geçlik Merkezi'ndeki ney kursuna katılan kursiyerlerin ney dinletisi ve Gençlik Merkezi Müdürü Bayram'ın konuşmacı Özkan'a verdiği çeşitli hediyelerle sona erdi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Özkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title