Haberler

Bayburt'ta Özel Eğitim Kurumuna Denetim

Bayburt'ta özel şirkete ait kolejde denetim yapıldı.

Bayburt'ta özel şirkete ait kolejde denetim yapıldı.

Bayburt Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu ekiplerinden oluşan komisyon, Kardelen Özel Eğitim ve Yurt İşletmeciliği Dağıtım Pazarlama Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet gösteren Aba Kolejinde denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgisayarlar, evrak ve belgeleri kontrol etti.

- Vali Yardımcısı Karaca

Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın bir polis baskını değil, milli eğitim bünyesinde faaliyet gösteren özel okuldaki inceleme olduğunu söyledi.

Karaca, incelemenin yapıldığı kolejin Kardelen Özel Eğitim ve Yurt İşletmeciliği Dağıtım Pazarlama Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu şirket daha önce Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansından (KUDAKA) 'turizm pansiyon' adı altında hibe aldı. Açtığı pansiyon turizm pansiyonu değildi. Yine şirkete bağlı FEM Dershanesinin belli katlarını kaçak işletti. Bundan dolayı Ağır Ceza Mahkemesinde 'kamu kurumunu nitelikli dolandırmak' suçundan yargılananlar var. KUDAKA Yönetim Kurulu, proje kapsamında verilen ve haksız kullanılan paranın iadesini istedi" diye konuştu.

Karaca, şunları kaydetti:

"FEM Dershanesi, binanın bazı katlarını kaçak kullandığı için ve üç ayrı kurumda farklı ruhsat olduğu için 3 ay kapatma cezası aldı. Yine aynı dershane Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında usulsüzlüğe karışmıştı. Bundan dolayı da Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince idari soruşturma geçiriyor. Aynı şirkete bağlı Aba Kolejinin zemin etüdünde gerçeğe aykırı belge tespit edildi. Bayburt Valiliği tarafından konu incelemeye alındı. Tüm bu usulsüzlükler nedeniyle şirkete bağlı kurumlarda inceleme ve denetim yapılıyor."

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Milli Eğitim Müdürlüğü Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title