Haberler

Bayburt'ta Mahalle Odasında Bayramlaşma Geleneği Devam Ediyor

Bayburt’ta Ramazan ve Kurban Bayramlarında gerçekleşen, mahalle odalarında bayramlaşma geleneği devam ediyor.

Bayburt'ta Ramazan ve Kurban Bayramlarında gerçekleşen, mahalle odalarında bayramlaşma geleneği devam ediyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle Zahit mahallesi, Mahalle odasında gerçekleşen Bayramlaşma geleneğinde bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, Silahlı Kuvvetler Mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar bir araya gelerek birlik ve beraberlik içerisinde Mübarek Ramazan bayramını idrak ettiler.

Birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı mahalle odası bayramlaşma geleneğinde İslam coğrafyasında yaşanan zulümler nedeniyle bayramın buruk bir şekilde idrak edildiği dile getirildi.

Mübarek Ramazan bayramı nedeniyle duygularını dile getiren Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş; "Buruk geçireceğimiz bir bayramı idrak ediyoruz. Bunu son zamanlarda sıkça ifade ettik. Evet Ramazan buruktu Bayramda buruk geçiyor. İslam coğrafyasında kan döküldü, dökülmeye devam ediyor. Hemen yanı başımızda Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da özellikle Gazze ve Filistin'de ve Doğu Türkistan'da Müslüman kardeşlerimiz kan ve gözyaşları içerisindeyken bizin neşeyle bir bayram geçirmemiz mümkün değildir. Cenabı Allahtan duamız ve niyazımız odur ki; bu İslam coğrafyasında dökülen kanın biran önce durması ve Müslümanlar olarak bizlerinde birlik ve beraberliğimize kardeşliğimize biran önce kavuşmamızdır. Yoksa biz ayrılığa düşer tefrika içerisinde olursak bu zalimler hep güçlü olacaktır, Müslüman alemi zayıf düşecektir, buda bu çilelerin bu zulümlerin devam etmesine sebep olacaktır. Bu anlamda diyoruz ki Yarabbi bizim kardeşliğimizi pekiştir, dostluğumuzu arttır ve bundan sonraki bayramları neşe içerisinde idrak etmemizi sağla. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı tebrik ediyorum hepinize saygı ve sevgilerimiz sunuyorum."dedi.

Mübarek Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Bünyamin Özbek; "Çok kıymetli dostlar mübarek Ramazan Bayramınızı bende tebrik ediyorum. Çok sıcak günlerde farz olan ibadetimizi yerine getirerek, Türkiye olarak huzurlu bir şekilde bayrama kavuşmuş olduk. Belediye Başkanımızın da dediği gibi maalesef İslam coğrafyasında Ramazan, oruç demeden zulümlerin yaşandığı bir ramazanı geride bırakmış olduk. Dua ediyoruz ki; bu Bayramın hürmetine bu zulümler sona erer hem İslam alemi rahatlamış olur hem Türk coğrafyasında ki bu zulümler sonra ermiş olur. Ama maalesef bakıyoruz yıllardır bu coğrafyada değişik zulümler var, ben bazen düşünüyorum hata Müslümanlarda mı, bizler demi, acaba birlik ve beraberliğimizde çok gevşek mi davranıyoruz, onu da bilemiyorum. İnşallah bu çekilen acılar öbür dünyada kardeşlerimizi cennetle müjdeler. Bizim gözümüzde o ölen kardeşlerimiz şehittir, inşallah Allahüteala'nın nezdinde de şehittirler. Ben tekrar Bayburt'umuzun sizlerin ve tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Sayın Valim yıllardır bizde böyle bir gelenek vardır, mahalle odalarımız köy odalarımız düğünlerimizde, cenazelerimizde ve bayramlarımızda kapıları açılı ve insanlarımız burada birlik beraberlik içerisinde bayramlarını yaparlar düğün olduğunda neşelerini cenaze olduğunda acılarını paylaşırlar. Bayburt'umuzun örfü adeti için çok özel bir gelenektir, bu odamızda zahit mahallesinde yeni yapılmıştır. Abdullah Küfeoğlu tarafından kendisine çok teşekkür ediyorum bu odayı mahallemize kazandırdığı için inşallah bu mahalle odası geleneği ömür boyu devam eder tekrar bende sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum."diyerek duygularını dile getirdi.

BAYBURT'TAKİ BU BİRLİK VE BERABERLİĞİN TÜM İSLAM COĞRAFYASINA YAYILMASINI DİLİYORUM

Mahalle odasında bulunan herkesin Bayramını kutladığını belirterek konuşmasına başlayan Vali Mükerrem Ünlüer; "Belediye Başkanımızın da dediği gibi çok buruk bir bayram geçiriyoruz içimiz acıyor, yüreğimiz kanıyor. İnşallah son olur böyle bir bayram, daha güzel daha mutlu bayramlar yaşarız. Bayburt'taki bu birlik ve beraberliğin tüm İslam coğrafyasına yayılmasını diliyorum. Biliyorsunuz ateş çemberi bir coğrafyada yaşıyoruz, etrafımız hep istikrarsız ülkelerle dolu onun için bizim birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var ve istikrara çok ihtiyacımız var. İnşallah Bayburt bunun en güzel örneğini ülkemize gösteriyor, ben bundan dolayı da Bayburtluları kutluyorum hayırlı bayramlar diliyorum."diyerek duygularını dile getirdi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title