Haberler

Bayburt'ta Fırtına Alabalık Üretim Çiftliğinde Hasara Yol Açtı

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle Demirözü Barajı'ndaki balık üretim kafesleri parçalandı.

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle Demirözü Barajı'ndaki balık üretim kafesleri parçalandı. Yöre sakinleri, baraja sürüklenen balıkları yakalayabilmek için adeta bölgeye akın etti.

Demirözü Barajı'nda kafes balıkçılığı yapan Orhan İşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllık üretimi 500 ton olan tesisin işletme belgesini yaklaşık bir hafta önce aldıklarını söyledi.

Bölgede fırtınanın yaklaşık 22 saat sürdüğünü belirten İşi, "22 saatin sonucunda yaşanan tablo ortada. Yaklaşık 385 bin balık baraja kaçtı. Balıkların her biri 90 ile 180 gram arasında. Fırtınada 30'u aşkın besi kafesimiz tahrip oldu ve kullanılamaz hale geldi." dedi.

İşi, fırtına dolayısıyla önemli maddi kayba uğradıklarını vurgulayarak "750 bin lira civarında maddi kaybımız oldu. Tesisi yeni yaptığımız için de henüz sigorta yaptıramamıştık. Tam sigortalama işlemlerine başlamak üzereydik ki bu felaketi yaşadık." diye konuştu.

Yaşadıkları felaketin ardından daha erken toparlanmaları için devletten destek beklediklerini dile getiren İşi, bir an önce toparlanıp kaldıkları yerden çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

İşi, yöre sakinlerinin kafeslerden baraja sürüklenen balıkları yakalamaya çalıştığını anlatarak "Oltasını alan balık avlamaya geldi. Baraj çevresi panayırı andırıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Demirözü Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title