Haberler

Bayburt'ta, Dede Korkut Şenlikleri Başladı

Bayburt'ta Bu Yıl 16'ncısı Düzenlenen Dede Korkut Şenlikleri Renkli Görüntülerle Başladı. Yabancı Ülkelerden Gelen Halk Oyunları Ekipleri Şehrin Caddelerine Renk Katarken, Vatandaşlar Gösterileri İlgiyle İzledi.

Bayburt'ta bu yıl 16'ncısı düzenlenen Dede Korkut Şenlikleri renkli görüntülerle başladı. Yabancı ülkelerden gelen halk oyunları ekipleri şehrin caddelerine renk katarken, vatandaşlar gösterileri ilgiyle izledi.

Bayburt merkeze bağlı Masat Köyü'ndeki Dede Korkut Türbesi'ne saat 11.00'de çelenklerin bırakılmasının ardından, şenliğe katılanlar Genç Osman Mahallesi'ndeki Dede Korkut Anıtı önünde toplandı ve Hükümet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Hükümet Meydanı'ndaki resmi açılış törenine Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Polonya, Meksika, Gürcistan, Kazakistan, Başkortostan ve Cuvaşistan halk dansları toplulukları ile Elazığ ve Bayburt folklor ekipleri katıldı.

Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Bayburt'u ve ülkemizi kalkındırmak adına hep birlikte hareket edelim. Şenlik ile iç turizmde büyük hareketlenme ve canlanma yakaladık. Şenliğimiz süresince esnafımızın kasasına 2 kat daha fazla para giriyor. Bundan sonraki hedefimiz şenlik süresini uzatmak olacaktır" diye konuştu.

Bayburt Valisi Kerem Al ise şölenler ve festivallerin tanıtıma katkı sağlamasının yanı sıra gurbet ile sılanın buluşmasına, kaynaşmasına, hatıraların yad edilmesine ve özlemlerin giderilmesine de katkı sağladığını söyledi. Şölenler vesilesi ile sorunların görüşülmesine, çare aranmasına zemin hazırlandığını belirten Vali Al, "Dede Korkut, Türk dünyasının ortak atası, ortak değeridir. Ortak akıl hocasıdır. Türk dünyasının ortak paydasıdır. Bu şölenin amacı da geçmişle gelecek arasında bir köprü kurmak, kültürel ve tarihsel mirasımıza sahip çıkmak, bu kültürel miraslarımızı da gelecek nesillerimize taşımaktır. Dede Korkut sadece Türkiye'de, Türk dünyasında değil tüm dünyada önemli bir kültürel mirastır" dedi.

Konuşmaların ardından sergilenen halk dansları gösterileri büyük ilgi gördü. Dede Korkut Şenlikleri 18 Temmuz'a kadar sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title