Haberler

Bayburt'ta bayramlaşma programı düzenlendi

Bayburt'ta Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayburt'ta Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Şingah Mahalle Odasında gerçekleştirilen programa, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, eski İçişleri Bakanı Ülkü Gökalp Güney, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Ünlüer, burada yaptığı konuşmada, mahalle odası geleneğini ve bu şekilde vatandaşlar ile bürokratların bir araya geldiği bayramlaşmayı daha önce hiçbir ilde görmediğini belirterek, "Bayburt'un kendine has bir kültürü var. Gerçekten çok hoş bir kültür. İnsanları böyle bir araya getirmek büyük başarı. Diğer illerde valiliklerde yapılan bayramlaşmaya sadece orada görev yapan memurlar katılıyor ve orada bitiyor. Ama burada bütün Bayburt temsil ediliyor. Bu geleneğin yaşatılması lazım. Yaşatılması içinde elimizden gelen her şeyi yapmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu Bayburt'un ortak bir değeridir" dedi.

Milletvekili Özbek ise Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini dileyerek, "İnşallah tüm İslam alemine bu Kurban Bayramı vesilesi ile huzur gelir, mutluluk gelir. Tüm İslam alemi üzerinde oynanan oyunlar sona erer, akan Müslüman kanı durur. İnşallah bundan sonra kardeş kavgası da olmaz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Polat, mahalle odalarının Bayburt'un kültürü olduğunu kaydederek, "Biz bu bölgede kendi ayakları üzerinde duran bir kültürüz, varlığız. Biz kendisine özgü örfü, adeti, geleneği, kültürü olan bir iliz. Bu mahalle odalarından her mahallemizde var. Bu odalar şu fonksiyonu icra ediyor; ecdadımızdan aldığımız çok güzel geleneklerimiz, örfümüz, adetimiz var. Bunları muhafaza etme mekanıdır bu odalar" diye konuştu.

-Vali Mükerrem Ünlüer konuşma

-AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek konuşma

-Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuşma

Kaynak: AA / Güncel

Bünyamin Özbek Kurban Bayramı Ali Polat Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title