Haberler

Bayburt'ta Bağımlılıkla Mücadele Eğitici Eğitimi Programı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Bayburt'ta eğitici eğitimi semineri başladı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Bayburt'ta eğitici eğitimi semineri başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştı Merkezi Konferans Salonu'ndaki eğitime, il genelindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenler katılıyor.

Programda eğitici olarak görev yapan Psikolojik Danışman Selim Piştof, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nın amacının anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul ve yetişkinleri içine alan önleyici ve koruyucu bir hizmet olduğunu belirtti.

Projenin bağımlıları tedavi etmek gibi bir işlevi olmadığını ifade eden Piştof, "Bizler psikolojik danışmanlarız. Amacımız daha çok koruyucu ruh sağlığı hizmetleri. Koruyucu ruh sağlığı hizmetleri perspektifinde burada kişiler, çocuklar, yetişkinler bağımlı olmadan nasıl korunabilirler, onun eğitimini alacaklar. Bu eğitimi biz okullarda görev yapan psikolojik danışmanlara veriyoruz. Eğitimi üç gün süreyle alan hocalarımız, eğitim sonunda sınava tabi tutulacak ve başarılı olanlar uygulayıcı belgesi alacak" dedi.

Piştof, belgeyi almaya hak kazanan psikolojik danışmanların aynı zamanda Türkiye Yeşilay Cemiyeti çatısı altına da girmiş olacağını kaydederek, "Burada alkol, tütün, madde, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülümüz var. Bu beş alanda koruyucu hizmeti vereceğiz. Yine bu projenin bilimsellik yönü ön planda, bu önemli. Yeşilay bunu uluslararası bağımlılıklarla mücadele nasıl yapılırsa Türkiye'de de o şekilde oturtmaya çalışıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Bayburt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title