Haberler

Bayburt'ta, "Akıl Oyunları" Konulu Seminer Düzenlendi

Bayburt Üniversitesi'nde öğrencilere zeka oyunlarını tanıtmak amacıyla, "Akıl Oyunları" konulu seminer verildi.

Bayburt Üniversitesi'nde öğrencilere zeka oyunlarını tanıtmak amacıyla, "Akıl Oyunları" konulu seminer verildi.

Eğitim Fakültesi tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu, seminer, problem çözme ve çeşitli konularda sıra dışı düşünce yöntemleri, mantık oyunları, akıl yürütme üzerine püf noktalara değinerek, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırılmaya çalıştı.

Çalapkulu, düşünen, sorgulayan, çözümleyen bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Zeka oyunları, bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık ve ipuclarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir. Faaliyetlerimiz arasında zeka oyunları 5 ve 8'inci sınıf seçmeli ders müfredatını hazırlamak, öğrenci ve öğretmenlerin akıl oyunları ile tanışması için yarışma, eğitim ve seminerler düzenlemek yer alıyor. Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek takımları belirlemeyi, sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi, akıl oyunları dergi ve kitapları yayınlamayı amaçlıyoruz."

Öte yandan, Bayburt Üniversitesi'nde 25-26 Mayıs'ta Bayburt Zeka Oyunları Şenliği ve Bayburt Zeka Oyunları Yarışması düzenleneceği belirtildi. - BAYBURT

Kaynak: AA / Yerel

Bayburt Üniversitesi Ferhat Çalapkulu Necmettin Tozlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title