Haberler

Bayburt'ta "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi"

Bayburt'ta, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Bayburt'ta, AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Taşhan'daki serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Meclis'in o an açık olmasının, Meclis Başkanı'nın başkanlığında iktidarıyla muhalefetiyle dimdik ayakta durulduğunun dünyaya duyurulmasının, o gece darbe girişiminin başarıya ulaşamamasında önemli rol oynadığını dile getiren Kavcıoğlu, "Bunda Anadolu Ajansı'nın çok büyük bir payı var." dedi.

Kavcıoğlu, şöyle devam etti:

"Anadolu Ajansı o gecenin gizli kahramanlarından bir tanesiydi. O geceki mücadeleyi, o geceki o başarıyı, o insanların ayakta duruşunu dünyaya yayınlaması ve o gecenin başarılı olmasında en önemli etkenlerden bir tanesiydi. Ben bu vesileyle de onlara tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah yayıncılık hayatında bundan sonraki demokrasi mücadelemizi dünyaya en iyi şekilde duyuracaklarından eminim."

Kavcıoğlu, 15 Temmuz'u hiç kimsenin unutmaması ve hafızalarda yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, 15 Temmuz'un bu ülkenin vatanına, milletine, bayrağına göz diken, içerdeki hainlerin dışarıdaki hainlerle işbirliği sonucu yapılmış darbe girişimi olduğunu ifade etti.

Kavcıoğlu, "Buradaki temel amaç sadece ülke yönetimi değil, Türkiye'yi diğer üçüncü dünya ülkeleri gibi bir iç savaşa götürüp Türkiye'ye bir Avrupa ülkesi ya da demokratik bir ülkeden ziyade üçüncü bir dünya ülkesi görüntüsü verip, ülkenin son 15 yıldaki tüm kazanımlarını bir gecede harcamayı, bitirmeyi düşünmek üzere yapılan bir operasyondu." diye konuştu.

Türk milletinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 40 yıldır yaptığı hesapları 40 dakikada bitirdiğini söyleyen Kavcıoğlu, şunları kaydetti:

"Yani bizi üçüncü dünya ülkesi göstermeye çalışan, bu anlamda hazırlık yapan bir harekete, darbe girişimine karşı birinci sınıf bir demokrasi mücadelesiyle Türkiye'nin ne kadar demokratik, güçlü bir ülke olduğunu dünyaya gösterdi. Dünya şimdi bunu hazmetmeye çalışıyor. Yani Türkiye'nin nasıl bir demokrasi mücadelesi sonucu bu ülkeyi yönetmeye devam ettiğini, nasıl liderine, hükümetine, bayrağına, milletine sahip çıktığını, nasıl birlikte olduğunu gösteren çok büyük bir ülkedir."

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın açılışına katıldığı ve AA muhabirlerinin çektiği fotoğrafların da yer aldığı sergi, 30 Eylül Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı AK Parti Türkiye Bayburt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title