Haberler

Bayat Şekerleme ve Çikolatalara Dikkat

TÜDER Genel Başkanı Ağaoğlu: "Tüketicilerimiz, açıkta satılan ürünleri satın almaktan kaçınmalı, ambalajlı ürünlerin hasarsız olması ve son kullanım tarihlerine mutlaka dikkat etmelidir"

ONUR ORHAN - Tüketiciler Derneği (TÜDER), bayat şekerleme ve çikolataların ambalajı değiştirilerek piyasaya sürülebilmesi nedeniyle açıkta satılan ürünlerden kaçınılması, ambalajlı ürünlerin hasarsız olması ve mutlaka son kullanım tarihine dikkat edilmesi konusunda tüketicileri uyardı.

TÜDER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla piyasalarda oluşacak canlanmanın bazı kötü niyetli kişileri ve fırsatçı kuruluşları harekete geçirdiğini söyledi.

Her bayram olduğu gibi bayat şekerleme ve çikolataların ambalajı değiştirilerek piyasaya sürülebildiğine işaret eden Ağaoğlu, "Tüketicilerimiz, açıkta satılan ürünleri satın almaktan kaçınmalı, ambalajlı ürünlerin hasarsız olması ve son kullanım tarihlerine mutlaka dikkat etmelidir" ifadesini kullandı.

Ağaoğlu, alışverişin hareketlendiği dönemlerde defolu ürünlerin fiyatının yükseltildiğine, sonra da indirim kandırmacasıyla etiketlendiğine, böylelikle satıcıların stoklarını paraya çevirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"28 Mayıs'ta yürürlüğe giren 6502 sayılı yeni Tüketici Kanunu, yalancı indirimleri yasakladı. Şikayet durumunda satıcı, indirimden önceki fiyatı ispat etmek zorundadır. Yalancı indirim yapıldığından kuşku duyan vatandaşlar, o firma hakkında Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünün Başkanı olduğu Reklam Kurulu'na 'www.tuketici.gov.tr' adresinden şikayette bulunarak, cezalandırılmasını ve yalancı indirimin sonlandırılmasını sağlayabilir."

"Cep telefonlarına gelen indirimlere itibar etmeyin"

Bayram ziyaretlerinde ikram edilmek üzere satın alınan çikolata ve şekerleme ürünlerinde çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, şirketlerin çalışanlarına verdiği bozuk çikolata ve şekerlemelerin de mutlaka bildirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ramazan Bayramı öncesi alışverişte yaşanacak canlanmayı fırsata dönüştürmek isteyen bazı firma ve mağazaların, vatandaşların cep telefonu ve elektronik posta adreslerine mesajlar göndererek ucuz ve cazip bayram indirimi ve taksit teklifinde bulunduğuna işaret eden Ağaoğlu, bu önerilerin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

Ağaoğlu, kişilerin gelir ve ödeme düzeylerini aşan miktarda borçlanmalarının ilerleyen zamanlarda ciddi sıkıntılara dönüştüğünü anlatarak, "Kısıtlı bütçeye sahip tüketiciler, zorunlu ihtiyaçlarının dışında alışverişten kaçınmalı, aile bütçelerini zorlayacak borçlanmalardan uzak durmalı" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Aydın Ağaoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title