Haberler

Bayat Ekmekle Taze Lezzetler İçin Yarıştılar

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen "Bayat Ekmekle Taze Lezzetler" ödüllü yemek yarışması sonuçlandı.

Rize Belediyesi tarafından düzenlenen "Bayat Ekmekle Taze Lezzetler" ödüllü yemek yarışması sonuçlandı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde ekmek israfını önlemek ve bilinçli tüketim yollarını vatandaşlara aktarmak amacıyla düzenlenen yarışmada, jüri üyeleri yapılan yemekleri tek tek tadarak puan verdi.

Jürinin değerlendirmesinin ardından Aylin Muratoğlu birinciliğe, Gamze Hanoğlu ikinciliğe, Tuna Dumankaya Güzel ise üçüncülüğe layık görüldü.

Belediye Başkanı Reşat Kasap, burada yaptığı konuşmada, Rize'de ekmek israfını önlemek için yemek yarışması düzenlediklerini belirterek, "Bayat ekmekleri nasıl değerlendirebileceğimiz ve 'bayat' deyip çöpe attığımız ekmeklerin soframıza nasıl gelebileceği noktasında farkındalık oluşturmaya çalıştık." dedi.

Yarışmaya 40 kadının katıldığını ifade eden Kasap, "Bunların 8'i finale kaldı. Bütün yarışmacıların bayat ekmekle birbirinden güzel yemek yapmaya çalıştıklarına inanıyorum. Ülkemizde maalesef yılda 1,5 milyar ekmek israfı olmaktadır. 'Ekmeğimiz bayatladı' diye çöpe atma davranışımız düşündürücüdür. Ortaya koyacağımız bu güzel davranışların, toplumumuzda ekmek israfının önüne geçilebilmesi için farkındalık yaratacağına inanıyorum." diye konuştu.

Yarışmada birinci olan Aylin Muratoğlu ise bayat ekmekle tatlı yaptığını kaydederek, "Yarışmada birinci oldum. Hiç beklemiyordum. Benim için sürpriz oldu. Çok mutluyum." dedi.

Konuşmalarından ardından Kasap, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İsmail Kahraman Rize Belediyesi Reşat Kasap Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title