Haberler

Bayat Ekmek Toplama Kampanyası

Tokat'ın Erbaa ilçesinde her gün çöpe atılan binlerce ekmek başlatılan kampanya ile değerlendirilecek.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde her gün çöpe atılan binlerce ekmek başlatılan kampanya ile değerlendirilecek.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Türkiye'de üretilen günlük ekmeğin yaklaşık yüzde 12'sinin çöpe gittiğini belirtti. Bu ciddi oranın ülke ekonomisine büyük bir darbe olduğunu ifade eden Başkan Yenihan, bu anlamda "Ekmek Nimettir Yeri Çöp Değildir" sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, "Allah'ın en güzel nimetlerinden olan ekmeğimizi daha bilinçli tüketmek ve israfı önleme adına 'Bayat Ekmek Toplama Kampanyası' başlattık. Toplanan ekmekleri, sokak hayvanları için mahalle ve caddelere koyduğumuz yiyecek sepetlerine koyacak ve ormanlardaki yaban hayvanlarına vereceğiz. Halkımızın bu kampanyaya duyarlı olup katkı sağlamalarını bekliyoruz" dedi.

Erbaa'da proje kapsamında çeşitli mahalle ve noktalara 100 adet bayat ekmek toplama kutusu konulduğunu ifade eden Başkan Yenihan, "Bu kutularda toplanan ekmekler, her gün iki görevli tarafından bir araçla toplanarak, sokak hayvanları için mahalle ve caddelere konulan yiyecek sepetlerine, ayrıca ormanlık alanlarda yaşayan yaban hayvanlarına verilecek" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Yenihan Türkiye Tokat Erbaa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title