Haberler

Bayat Ekmek, Hemen Tazelenmeyecek

Güncelleme:

'Cenk'in Ev Hali'nde "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer ve konunun yetkilileri ile tartışıldı.

Cine5 ekranlarında yayınlanan 'Cenk'in Ev Hali'nde "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer ve konunun yetkilileri ile tartışıldı. Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer bayat ekmeği getir, tazesini götür" kampanyasının büyük üreticilere zarar vermeyeceğini ama küçük işletmeleri zarara uğratacağını belirterek, Türkiye'nin hiçbir yerindeki fırıncıların bunu yapacağını zannetmediğinin altını çizdi.

Özer, endüstrinin amacının hızlı üretim olduğunu, katkı maddesiyle üretim yapıldığını söyleyerek, toplanan ekmeklerin geri dönüşümünün ve yeniden değerlendirmesinin de sağlık açısından risk taşıdığını belirtti ve "Burada bizim bir şeye odaklanmamız lazım. Keşke Türkiye'de sağlıklı ekmeği nasıl üretiriz diye düşünülse, tarladan, buğdayın cinsinden, tüketiciye ulaşana kadar bir sonuca ulaşacak projeler üretsek inanıyorum ki israfı konuşmazdık." dedi.

Programa telefonla katılan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve Ekmek San. İşverenleri Sendikası 2. Başkanı Çetin Keçeli, kampanyanın uygulanabilirliği ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Bu kampanyanın uygulanır olmayan israfı önlemeye katkı sağlamayan bir kampanya olduğunu" düşündüğünü belirterek, "Bu uygulamadan fırıncı esnafının haberi yok, fırıncıya katkısı hiç yok" dedi. Balcı, 6 milyon adet ekmeğin israf edildiğini 2 milyon adetinin fırınlarda israf olduğunu yeni ekmek getirmenin de bu israfı arttıracağını söyleyerek, "Fırıncı esnaf ne bu yükün altından kalkabilir ne de bu çalışma israfı azaltabilir" dedi.

Programa telefonla katılan Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası 2. Başkanı Çetin Keçeli'de kampanya ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Söz konusu kampanyanın henüz başlangıç safhasında olduğunu, söylenildiği gibi kampanyanın hemen uygulamaya geçmeyeceğini belirtti. Bu konuda alt yapı çalışmalarının yapılacağını ve yetkililerle bir komisyon oluşturup, altyapının oluşmasından sonra uygulamanın öncelikle pilot bölgede başlayacağını belirten Keçeli, "20 Şubat diye bir kesin tarihimiz yok. Mesele israfı önlemek önce alt unsurları oluşturacağız. Sonra kesin bir tarih vereceğiz. Belediye ve ilgili kamu kuruluşlarıyla çalışma yapıp pilot bölgeden sonra İstanbul geneline yayacağız" dedi.

Cenk Eren'in bu konuda tarih verildiğini belirtmesi ve "Genel sekreteriniz Cihan Kolivar'ın açıklamaları sizin açıklamalarınız ile örtüşmedi, keşke genel sekreteriniz böyle açıklamasaydı" demesi üzerine Keçeli "Daha doğru olurdu orada haklısınız. Biz bir yaraya parmak bastık erken tarih verildi" diyerek kampanya tarihi ile ilgili açıklamanın erken yapıldığını kabul etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Halil İbrahim Balcı Kemal Özer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title