Haberler

Bayanların Sertifika Heyecanı

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Karamustafalı köyünde, kırsal alanda kadının farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen kursu tamamlayan bayanlara sertifikaları verildi.

Samsun'un Çarşamba ilçesine bağlı Karamustafalı köyünde, kırsal alanda kadının farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen kursu tamamlayan bayanlara sertifikaları verildi.

Karamustafalı köyünde düzenlenen sertifika törenine Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sertifika töreninde kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, "Bildiğiniz üzere köylerde çalışanımız hep sizlersiniz. Erkeklerde çalışıyor ama siz olmazsanız biz çalışmayız. Sizler hayatın bir parçasısınız. Sizler aslında hayatın kendisisiniz. Bu anlamda da Bakanlığımızın Kadınlara Yönelik Pozitif Ayrımcılık Projesi hususunda çalışmalar yapıldı. Bakanlığımızın bu projesinin birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Eğitim noktasında gerekli bilgiyi aldınız. Neyi ne zaman nasıl yapmanız gerektiğini çok iyi biliyosunuz" dedi.

Osman Akman'ın ardından konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Amacımız kırsal alandaki kadınlara ulaşarak, kırsal alanda kadının farkındalığının oluşturulmasıyla ilgili bir programdır. Birçok köyümüzde böyle programlar yaptık. Ben bu eğitimden yeterince istifade edeceğinizi düşünüyorum. Biz de bir evin yarısı gibi düşünmekle birlikte aslında bir evin dörtte üçünü oluşturuyorsunuz. Çünkü hem annesiniz hem ev hanımısınız hem iş gücünüzü ortaya koyuyorsunuz. Bu eğitime vakit ayırıp gelip katıldığınız için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kadının toplumun temelini oluşturduğunu ifade eden Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Karamustafalı köyünde gerçekleştirilen bu projeye büyük bir katılım var. Gerçekten bayanlarımız katılımlara özen göstermiş. Bayanlarımıza teşekkür ediyor, kırsal alanda bayanlarımızın aktif bir şekilde faaliyette bulunacağını düşünüyorum" İfadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

osman akman kadir güven samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title