Haberler

Bayanlar Voleybol 2. Ligi

Bayanlar Voleybol 2. Ligi'nde mücadele eden Seramiksan, geçtiğimiz sezon başı 1 yıllık imza attırdığı antrenör İsmail Yengil ile 2 yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı.

Seramiksan başarılı antrenör İsmail Yengil ile 2 yıllık yeni sözleşmeye imza attı. Geçtiğimiz sezon öncesi 1 yıllık anlaşma imzalayan İsmail Yengil, normal sezonu 2. sırada tamamlayarak Seramiksan'ı Play-off gruplarına taşımıştı. 1. lige yükselme adına yarı final gruplarında önemli bir başarıya atan Yengil, takımı final grubuna taşımıştı. Final grubunda oynanan maçlarda 3. sırada kalan Seramiksan, 1. ligi kıl payı kaçırmıştı.

Seramiksan A.Ş'de düzenlenen imza törenine Seramiksan Kulübü Başkanı Bülent Erkul, antrenör İsmail Yengil ve Seramiksan Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Bülent Erkul, "Başarılı bir sezonu geride bıraktığımızı düşünüyorum. Hedefimizi Play-off'lara kalmak olarak belirlemiştik ve bunun bir adım üstüne çıkarak final grubuna kaldık. Başarılı bir sezonun ardından hocamızla tekrar sözleşme yapmak istedik. O da kabul etti. Turgutlu'ya ve camiamıza hayırlı olsun" dedi.

YENGİL: "HEDEFİMİZİ TUTTURDUK"

Seramiksan Antrenörü İsmail Yengil ise geçen sezondan önce Seramiksan ile 3 defa görüştüklerini vurgulayarak, "Üçüncü görüşmede imza atmaya karar verdim. Yeni bir takımdı ve şüphelerim vardı. Ancak burada 1 yıl geçirdim. Hedefimizi tutturduk. Yeni dostlar edindik, Turgutlu'ya alıştık. Bu sezon ise sadece 5 dakikada anlaşmaya vardık. Bize destek veren sponsorlarımıza, yönetimimize, taraftarlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BU SEZON HEDEF 1. LİG"

Öncelikli hedeflerinin Play-off'larda final grubuna kalmak olduğunu ifade eden Yengil, "Orada da ilk 2 takım arasına girerek, 1. lige çıkmak istiyoruz. Sözleşmemin ilk yılında takımı 1. lige çıkarmak, ikinci yılında da 1. ligde Seramiksan'ı en az 1 yıl çalıştırmak istiyorum" diye konuştu.

"PLANLARIMIZ HAZIR"

Yengil, gelecek yılın kadro yapısı hakkında da bilgiler vererek, "Takımdaki mevcut isimlerden 5 oyuncuyla kesin olarak yollarımızı ayırmayı düşünüyoruz. Henüz yazılı raporu yönetime sunmadım. Ancak planlarımız hazır. Bu isimlerin yerine hedefimizde 4 tane nokta transfer var. Bu isimleri aldığımız taktirde takımdan 1-2 oyuncuyla daha yollarımızı ayırabiliriz. Ancak bu yapacağımız transferlere bağlı. 4 hedef transferin yanı sıra Galatasaray ve Vakıfbank altyapısında oynayan ve Genç Milli Takım forması giyen bazı oyuncular var. Bunları da kiralık olarak takımımıza katabiliriz" ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR VOLEYBOL SEYRETTİRECEĞİZ"

Türkiye Kupası'nda Turgutlu'yu temsil edeceklerini ve çok zor maçların kendilerini beklediğini vurgulayan Yengil, şunları söyledi:

"Türkiye Kupası'nın şu anki sisteminde 2. lig takımlarının bir üst tura çıkması zor. Ancak sistem değişebilir. Eski sisteme dönülürse üst tura çıkacağımızı düşünüyorum. Değişmezse yine de çok iyi bir voleybol seyrettireceğiz ve sonrasına bakacağız."

Yengil, alt yapıdan 2-3 oyuncuyu sezon öncesi hazırlık döneminde takıma alacaklarını belirterek, "Alt yapıdan oyuncu çıkarmak kısa vadede olacak bir şey değil. Hem fizik kalite olarak hem de yetenek olarak A takım seviyesine oyuncu çıkarmak zaman isteyen bir işlem" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Turgutlu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title