Haberler

Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası

Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası, Dörtlü Finalleri'nde son gününde Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0 mağlup eden Vakıfbank, şampiyon oldu.

Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası, Dörtlü Finalleri'nde son gününde Eczacıbaşı VitrA'yı 3-0 mağlup eden Vakıfbank, şampiyon oldu. Vakıfbank, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından ilk kez 1994-1995 yılında düzenlenen Türkiye Kupası'nda 4. kez kupayı müzesine götüren taraf oldu. Vakıfbank, kupayı en son 15 yıl önce almıştı.

Mücadeleye hızlı başlayan Vakıfbank ilk sette, Brakocevic ve Gözde ikilisinin file üstünde elde ettiği sayılarla ilk teknik molayı 8-4 önde tamamladı. Kontrollü oyununu sürdüren Vakıfbank, Bahar ve Naz'ın etkili vuruşlarıyla üst üste sayılar buldu. Eczacıbaşı VitrA ise Neslihan ve Esra ile karşılık vermeye çalıştı ancak yetersiz kaldı. Vakıfbank, ikinci teknik molaya 7 sayılık üstünlükle girdi (16-9). İlk set 25-17 Vakıfbank'ın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci sete daha istekli başlayan Eczacıbaşı Vitra, yıldız oyuncusu Neslihan'la üst üste bulduğu sayılar bulmasına karşın, ilk teknik molaya 8-6 geride girdi. Setin ilerleyen bölümlerinde Vakıfbank, Naz, Brakocevic ve Chris üçlüsünün smaçlarıyla elde ettiği sayılarla ikinci teknik molaya 16-9 önde girdi ve seti 25-12 kazandı.

Son seti de üstün oyunuyla 25-22

önde bitiren Vakıfbank, mücadeleden 3-0 galip ayrılarak, Türkiye Kupası'nı 4. kez müzesine götüren taraf oldu.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Aziz Yener x, Onur Hoşnut x

VAKIFBANK: Güldeniz x, Naz x, Gözde x, Bahar x, Brakocevic x, Chris x,

(Gizem x, Dilek x,

ECZACIBAŞI: Esra x, Neslihan x, Özge x, Büşra x, Shashkova x, Poljak x, (Gülden x, Asuman x, Gözde x, Usic x

SETLER: 25-17, 25-12, 25-23

SÜRE: 57 dakika - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Vakıflar Bankası Türkiye Kupası Vitra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title