Haberler

Bayan Muhtar'dan 'Örnek' Kampanya

Güncelleme:

Kütahya'nın Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu tarafından, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan 'Askıda yiyecek' kampanyası ilgi görüyor.

Kütahya'nın Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu tarafından, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan 'Askıda yiyecek' kampanyası ilgi görüyor.

Kütahya Fatih Mahallesi'nde son yerel seçimlerde muhtar seçilen Nurcan Duygu muhtarlığa adaylığını koymadan 6 ay önce tüm mahalleyi kapı kapı gezerek mahallenin envanterini çıkardı. Fatih Mahallesi'nde 5 erkek adaya karşı tek bayan muhtar adayı olan Nurcan Duygu Fatih Mahallesi'ndeki seçmenlerin yarısının oyunu alarak muhtar seçilmiş. Ev ziyaretlerinde mahallesinde ihtiyaç sahipleri olduğunu gören kadın muhtar Nurcan Duygu "Askıda Yiyecek" kampanyasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Nurcan Duygu, azim ve çalışma sonucunda muhtar seçildiğini söyleyerek, "Muhtar oldum ama muhtar kolayla olunmadı. Bu başarı çok okumaktan ve azimle çalışmak ile geldi. Çok okudum. Güzel işler yapmak için yola çıktım. Mahallelime faydalı olmak için. 6 ay gibi bir zamanda mahallelimi tanımak istedim. Bütün kapıları tek tek çaldım. ve o kapılardan mahallelimin envanterini çıkardım. Kimlerin nelere ihtiyacı olduğunu anladım. Özürlü çocukları olanları, hastaları, yaşlı olanları. İhtiyaç sahibi olanları tek tek bunların envanterini çıkarıp muhtarlığa başladığım günden itibaren bunlarla ilgili çalışmalara başladım. ve bu çalışmada sizin de gördüğünüz gibi 'Askıda Yiyecek' çalışması bizim ilk kampanyamız oldu. Kardeşin açken sen tok yatabilirmisin kampanyamız herkesden ilgi gördü. Güzel kahvaltılıklarımız geldi. Esnafımız çok güzel destek oldu. Mahallelimiz, genç arkadaşlarımız destek verdi. Gençlerin destek vermesine ayrıca çok beni çok memnun etti. Çünkü çok duyarlı gençler yetiştirmişiz"dedi.

Mahalleli esnaf ihtiyaç sahiplerine ulaşması için muhtar Nurcan hanımın başlattığı "Askıda Yiyecek" kampanyasına destek oluyor.

Fatih Mahalle Muhtarı Nurcan Duygu ihtiyaç sahiplerini aşevleri tarafından daha çok akşam yemeği verildiğini kendilerinin ihtiyaç sahiplerine daha çok kahvaltılık malzemeler temin ettiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Genelde AŞ evleri akşamları yemeklerini verdiği için ben kahvaltı türü yiyeceklere daha çok önem veriyorum. Yumurtadır, peynirdir, zeytindir, sucuktur, çocukların sevebileceği yiyebileceği yiyecekler olursa daha hora geçiyor. Bunun uygulamasını esnaf arkadaşlarımıza, eşimize, dostumuza, halkımıza duyuruyoruz. Onlar bize getiriyorlar. Bu getirdiklerinde ben ihtiyaç sahibi olan mahallelimi bildiğim için akşam sekiz buçuktan sonra burada kendim oluyorum. Akşam sekiz buçuktan sonra mahalle sakinlerime ihtiyaçları neyse onları temin ediyoruz."

Fatih Mahallesi esnaflarından Mehmet Serdar Yüksel bu kampanyayı çok başarılı bulduklarını belirterek, "Bu çalışmayı biz gayet başarılı bulduk. Kendisiyle zaten istişare yaparak bunu topluma yaymayı düşündük. İşte sosyal medyada olsun, arkadaşlar olsun. Hepsine ilettik söyledik. Sağ olsun duyarlı arkadaşlarımız buna kayıtsız kalmadı. Bunun daha çok yayılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Özellikle bayan mahalle sakinleri muhtarlarının kadın olmasının kendileri için çok önemli olduğunun altını çiziyor. Ayşe Çakır isimli mahalle sakini, "İyi ki muhtarımız hanım oldu. Hanım olduğu için de tüm herkesler çok memnun. Çünkü gençlerin eşleri hep çalışmakta. Gelinlerimiz kızlarımız rahat rahat dertlerini anlatmak için çok memnunlar. Muhtarımız aylardır çaba gösterdi. Herkesin teker teker evlerine gitti, dertlerini dinledi. Evime geldi. Çok memnun olduk. Bizde karar verdik Fatih Mahallemize bu muhtar yani kadın muhtar olur diye karar verdik seçtik" ifadelerini kullandı.

Kadın muhtar Nurcan Duygu, ileride kadınlar pazarı ve mahalleye ait musiki korosu kurmayı planladığını da sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title