Haberler

Bayan Ayyıldız, Gönül Elçileriyle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Mobil Ketem, Gönül Elçileri ve Aile Akademisi Projeleri değerlendirme toplantısı, Vali Ayyıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Dr.Didem Ayyıldız'ın katılımıyla yapıldı.

Aydın Valiliği himayesinde yürütülen Mobil Ketem, Gönül Elçileri ve Aile Akademisi Projeleri değerlendirme toplantısı, Vali Erol Ayyıldız'ın eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. D. Didem Ayyıldız'ın katılımıyla yapıldı.

DSİ 21.Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş ve Müdür Yardımcıları, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü, İl Emniyet Müdürünün eşi, Vali Yardımcıları ve Kaymakam eşleri katıldı.

Toplantının ilk bölümünde Gönül Elçileri Projesi ile ilgili çalışmalar ele alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekeriya Ertaş, "Gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla başlatılan gönül elçileri projesinin Aydın'da başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Desteklerinden dolayı başta Valimizin değerli eşi Uzm.Dr. Dilek Didem Ayyıldız olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti. Ardından Kaymakam eşleri proje kapsamında ilçelerinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında; son bir yılda yapılan çalışmaları değerlendiren Bayan Ayyıldız, Aydın'daki koruyucu aile saysının 21'den 54'e yükseldiğini ve Aydın gönül elçileri sayısının Türkiye genelindeki sıralamada 81 inci sıradan 25 inci sıraya çıktığını belirtti. 2014-2015 yılı gönül elçileri çalışmalarıyla bu sayıları daha da artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bayan Ayyıldız, bu amaçla, her ilçede Kaymakam eşlerinin himayesinde oluşturulan gönül elçileri gruplarıyla; toplumun dezavantajlı kesimleri başta olmak üzere ev ziyaretlerinin artırılmasının, bu ziyaretlerde başta sağlık ve eğitim olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere her konuda yardım elinin uzatılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Değerlendirme toplantısının ikinci kısmında, Aydın Valiliği himayesinde başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile Akademisi Projesi ile ilgili çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından bilgilendirme yapıldı. Pervin Töre, "Aile Akademisi" projesi kapsamında öğrenci annelerine, sağlıklı yaşam, kadın kanserlerinde erken tanının önemi, aile planlaması ve öğretmen veli yaklaşımı, aile- çocuk iletişimi, öğrencinin okulda ve evde elde etmesi gereken kazanımlar gibi konularda bilgiler verildiğini ifade etti.

Aile Akademisi Projesi ile ilgili çalışmaları değerlendiren Bayan Ayyıldız, Aile Akademisinin devam etmesi gerektiğine inandıklarını belirterek, seminerlerin merkezde ve tüm ilçelerde düzenli olarak her ay yapılacağını söyledi.

Toplantının son bölümünde Mobil Ketem Projesi değerlendirildi. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan tarama istatistikleri misafirlere dağıtıldı. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Şenol Okur tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi. Dr.Şenol Okur, Mobil Ketem Projesi kapsamında, geçen yıl alınan, içinde dijital mamografi cihazının da olduğu mobil ketem aracı ile periferde yaşayan vatandaşlarımıza ulaşıldığı ve bu araçla, kadınlarımızda en sık görülen meme kanserinin erken tanısında en değerli yöntem olan mamografi çekimleri yapılarak, meme kanseri riski altındaki hedef nüfusun taranmasının sağlandığı bilgisine yer verdi. Ayrıca araç ile beraber sahaya çıkan KETEM ekibi tarafından bölgede rahim ağzı kanseri taramalarının yapıldığını ifade etti.

Toplantının bitiminde genel bir değerlendirme yapan Bayan Ayyıldız, Aydın Valiliği himayesinde yürütülmekte olan Gönül Elçileri, Mobil Ketem Projesi ve Aile Akademisi Projeleri ile ilgili olarak başta kurum amirleri olmak üzere tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese özverili ve isrikrarlı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Bayan Ayyıldız, "devletin bizlere verdiği imkanları halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek için kullanmamız gerekiyor. Yedigün yirmidört saat bu ülkeye ve vatandaşlarımıza hizmet için buradayız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Didem Ayyıldız Pervin Töre Şenol Okur Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title