Haberler

Bayan Astsubaylar, Suriyeli Anneleri Ziyaret Etti

Esad rejiminden kaçan ve mülteci kampına sığınan anneler, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından ziyaret edilerek günleri kutlandı.

Esad rejiminden kaçan ve mülteci kampına sığınan anneler, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından ziyaret edilerek günleri kutlandı.

Türk Jandarma Teşkilatı'nın 175. yıldönümü kapsamında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bayan astsubaylar, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Kampı'ndaki Suriyeli anneleri ziyaret etti. Akçakale İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cem Yılmaz'ın da eşlik ettiği ziyarette bayan astsubaylar jandarmanın amblemi ve sloganları bulunan para cüzdanı, yelpaze ve ayna gibi hediyelerle, gül verdi. Suriyeli çocuklara ise oyuncak dağıtan askerler Suriyelilerin yoğun ilgisini gördü. Duygulu anlar yaşayan jandarmalar, annelerle tek tek ilgilenerek, sohbet etti. 4 yaşında gözlerini yitiren ve eşini savaşta kaybeden Zehral Aliy'i de çadırında ziyaret eden bayan astsubaylar, Suriye'nin Derezor bölgesinden gelen ve kocalarını savaşta kaybeden kız kardeşleri ile birlikte yeğenlerine bakan Aliy ile uzun süre sohbet etti. Türkiye'de doğan ikiz Suriyeli bebekleri kucağına alıp seven astsubaylar, 'hoş geldin' ve 'tatlı' anlamınına gelen Hele ve Hale isimli bebeklere oyuncak hediye edip, annesine de çeşitli hediyeler verdi. Astsubaylar günün anısına bebekler ve anneleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Cem Yılmaz Şanlıurfa Akçakale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title