Haberler

    Bay Lock'un ABD Serüveni

    FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli mesajlaşma programı ByLock'un Apple ve Google kayıtlarında sahibi görülen David Keynes'in Türk ismi, Alpaslan (Alp) Demir.

    FETÖ üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifreli mesajlaşma programı ByLock'un Apple ve Google kayıtlarında sahibi görülen David Keynes'in Türk ismi, Alpaslan (Alp) Demir. ABD'deki resmi kayıtlarda ve internet kaynaklarında 2003'e kadar izini sürdüğümüz Keynes hakkında çıkan kayıtlar Hürriyet'e verdiği ifadelerle uyuşuyor. Mülkiye mezunu olduğu, ABD'de ilk olarak Washington eyaletine gittiği ve daha sonra Oregon Portland'a yerleştiği bilgileri doğru.

    YEŞİL KARTI LOTO'DAN KAZANMIŞ

    ABD'ye öğrenci olarak gittiğini söylemesine rağmen Keynes'in, aslında 2002 yılında Yeşil Kart lotosunu kazandığı ve o sayede ülkeye giriş yaptığı anlaşılıyor. ABD'ye yerleşeceğini, 'Ricardo' kullanıcı ismiyle mezun.com internet sitesinin forum sayfasında, 12 Nisan 2003 tarihli mesajıyla duyurmuş.

    David Keynes, Portland şehrinde yaşarken üst kattaki Türk komşularının cemaatçi olduğunu belirtmişti. Bu adres iki katlı bir eve ait. Telefon rehberlerinde adresi yazdığımızda ortaya çıkan kişiler, genellikle Türk ve cemaat sempatizanı.

    Keynes, Brooklyn görüşmesinde arkadaşımız İsmail Saymaz'a 'geçen yıl New Jersey'e yerleştiğini, sonra ayrılıp Connecticut eyaletine taşındığını' belirtmişti. New Jersey'de daha önce oturmuş olduğu iki ayrı adres tespit ettik. Ancak her iki adreste de daha önce Gülenci bekar gençler yaşamış ve yine daha önce cemaat organizasyonunda çalıştığı görülen emlakçılar tarafından satışa konulmuş.

    20 MAYIS GÜNÜ BAŞKONSOLOSLUK'TA

    Keynes'in 15 Temmuz sürecinde halen vatandaşlığı olduğu halde Türkiye'ye ABD pasaportu ile vize alıp girmesi kafaları karıştırıyor. Türkiye'ye girmek için 'airvisa' internet sitesinden vize başvurusu yaptığını söylüyor. Facebook'taki hesabı gizli. Alp Aslan Demir ismini kullanıyor. En önemlisi Keynes'in, 20 Mayıs günü New York Başkonsolosluğu'na giriş yaptığı görülüyor. Ancak bunu sorduğumda, hatırlamadığını söylüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hürriyet Mülkiye Google Apple Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title