Haberler

Bavyera Spd'li Milletvekili Taşdelen'den Cdu'ya Sert Eleştiri

CDU'nun çifte pasaport düzenlemesine veda etmek istemesi, Bavyera Meclisi SPD'li Milletvekili Arif Tas¸delen tarafından eleştirildi.

CDU'nun çifte pasaport düzenlemesine veda etmek istemesi, Bavyera Meclisi SPD'li Milletvekili Arif Tas¸delen tarafından eleştirildi. SPD Milletvekili ve Meclis Uyum Komisyonu Başkanı Taşdelen'e göre, "CDU partisi, bu kararla 19. yüzyıla dönüş yapıyor" Böyle bir karara SPD'nin asla katlamayacağını vurgulayan Arif Taşdelen, "eskimiş ve soya dayalı vatandaşlık kurallarına dönülmek isteniyor" dedi.

Vatandaşlık Seçme Mecburiyeti Kaldırılmıştı

Arif Taşdelen, "Öncesinde, SPD'nin girişimi doğrultusunda vatandaşlık seçme mecburiyeti kaldırılmıştı ve Alman Vatandaşlık Kanunu kökten modernize edilmişti. 2014 yılından beri Almanya'da doğan çocuklar ebeveynlerin vatandaşlığı ve yahut Alman pasaportu arasında seçim yapmak zorunda değiller" diye konuştu

Ülke Geriye Doğru Götürülüyor

CDU bu kazanımları yok etmek istiyor. Ülkemizi ileriye değil, geriye dogˆru götürüyor diyen Taşdelen, "Bu çoğunlukla 18 ve 23 yas¸ arası olan ve iki vatandaşlık arasında seçim yapmak zorunda kalan Tu¨rk ebeveynlerin çocuklarını ilgilendiriyor" dedi.

Adil Katılım Hakkı

Bavyera eyaletinin vatandaşlığa kabul oranında Almanya genelinde son sırada olduğunu dillendiren Arif Taşdelen, "Demokrasi ve eşitlik gibi değerleri o¨gˆu¨tleyip, aynı zamanda tüm bir toplum kesimini adil katılım hakkından alıkoyamayız." dedi. - Rnberg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Almanya Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title