Haberler

Balıkesir Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi Hizmete Başladı

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi Hizmete başladı.

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi Hizmete başladı.

BAÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği yataklı servisinin hizmete açıldığı bildirildi. Servisin hizmete açılmasıyla ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Karakurt, Çocuk Cerrahisi Kliniği ile ortak kullanılan serviste 20 yatak kapasitesiyle hasta kabulünün başladığını belirtti. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında poliklinik hizmetlerinin hastanenin kuruluşuyla birlikte başladığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Hasan Karakurt, üniversite hastanesinin yeni hizmet binasının hizmete açılmasıyla birlikte yataklı serviste hastalara otel konforunda hizmet vermeye başladıklarını vurguladı. Karakurt, "Çocuklarımızın anne karnından başlayarak tıbbi kontrol ve tedavilerinin gereğince yapılması sağlıklı bir yaşamın temelidir. Anabilim Dalımız da bu prensipten yola çıkarak hizmet vermeyi amaç edinmiştir. Kliniğimizde genel çocukluk çağı hastalıklarının tanı, takip ve tedavisinin yanı sıra hormon bozuklukları, büyüme ve gelişme geriliklerinin değerlendirilmesi ve takibi, çocukluk çağı kansızlıkları, böbrek ve idrar yolu hastalıkları, solunum yolu hastalıkları ile kabızlık gibi mide, bağırsak sistemini ilgilendiren birçok hastalığa yönelik teşhis ve tedavi hizmetleri verilmektedir" dedi.

Yeni açılan yataklı servisin geniş ve ferah bir alanda hizmet verdiğinin ve modern cihazlarla donatıldığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Hasan Karakurt, servisin açılmasında sağladığı destekler nedeniyle BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a da teşekkür etti. Hasan Karakurt, Öğretim Görevlisi Dr. Nihal Coşkun ve Uzman Doktor Selçuk Yazıcı ile birlikte 3 hekimin hizmet verdiği ve günde yaklaşık 80 hastaya hizmet verilen anabilim dalında önümüzdeki dönemde, yeni doğan yoğun bakım, çocuk yoğun bakım ve çocuk acil servisini hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karakurt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title