Haberler

Baü'de Prof. Dr. Özdemir Dönemi

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) düzenlenen devir teslim töreninde; dört yıldan bu yana Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Mahir Alkan, bayrağı Prof. Dr. Kerim Özdemir'e devretti.

Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) düzenlenen devir teslim töreninde; dört yıldan bu yana Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Mahir Alkan, bayrağı Prof. Dr. Kerim Özdemir'e devretti.

BAÜ Senatosu'nda gerçekleştirilen törende Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektörlük cübbesini elleriyle halefi Prof. Dr. Mahir Alkan'a giydirdi. Senato üyelerine seslenen Alkan, "Rektörlük görevini alnım açık, başım dik olarak yeni rektör arkadaşımıza devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dört yıllık süreçte üniversite senatosu akademik ve idari personelle birlikte üniversiteyi daha ileriye taşıma gayreti içinde olduk. Üniversitemizi çok önemli noktalara taşıdığımıza inanıyorum. Bu süre içinde canla başla çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Yeni rektörümüze ve yeni yönetime başarılar diliyorum" dedi.

HÜMÜMETİN 2023 VİZYONUNA DESTEK

Yeni Rektör Prof. Dr. Kerim Özdemir, 2000 yılından bu yana BAÜ'de dekanlık, bölüm başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunduğunu anımsattı. Özdemir, "Bu bir bayrak yarışıdır. Herkesin bayrağı bir adım öteye taşıması gerekiyor. Gelmiş geçmiş tüm rektörler gibi bizde bayrağı daha ileriye taşımaya çalışacağız" diye konuştu. Balıkesir Üniversitesi'nin 40 bin öğrencisi ve 2 bine yakın çalışanı ile büyük üniversiteler statüsünde yer aldığını belirten Özdemir, "İlimizin de üniversitemizin de potansiyeli çok yüksek. İlimizin potansiyeli ile üniversitemizin potansiyelini birleştirip, ülkemizin daha da ilerilere gitmesine katkıda bulunacağız. Üniversite olarak cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yılında 2023 vizyonuna hizmet edecek şekilde üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız, 2023 vizyonuna katkı vereceğiz" dedi.

SEÇİMDE 3'ÜNCÜ OLMUŞTU

Yeni Rektör Özdemir, selefi Alkan'a, bugüne kadarki hizmetleri için plaket ve çiçekle teşekkür etti. Özdemir'in rektör yardımcıları başta olmak üzere ekibini önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi. Balıkesir Üniversitesi'ndeki Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Mahir Alkan 137, Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 123 ve Prof. Dr. Kerim Özdemir 97 oy almıştı. YÖK'e bildirilen bu üç isimden Kerim Özdemir, Cumhurbaşkanlığına gönderilen listede ilk sırada yer alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından göreve atanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kerim Özdemir Mahir Alkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title