Haberler

Batum ve Koca Seçimi Değerlendirdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen yerel seçimler için bugün sandık başına giden Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Sühely Batum, seçimi değerlendirdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen yerel seçimler için bugün sandık başına giden Eskişehir'in Mahmudiye ilçesine gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Sühely Batum, seçimi değerlendirdi.

30 Mart yerel seçimleri sonrasında yapılan itirazları değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Mahmudiye ilçesinde seçimlerin tekrarlanması kararını almıştı. Bunun üzerine ilçe bugün sandık başına tekrar gitti. Parti adaylarını yalnız bırakmayan Milletvekilleri Batum ve Koca da ilçeye geldi. Seçimin ilçe için hayırlı olmasını dileyen AK Partili Koca, iki aylık süreç içerisinde kazananın Mahmudiye ilçesi olduğunu söyledi.

Seçimin demokratik bir ortamda devam ettiğini ifade eden Koca, "Aslında bu 2 aylık süre içerisinde Mahmudiye bugüne kadar görmediği güzellikleri gördü. Seçimin tekrarlanmadığı ilçelerimiz, bundan sonraki seçimleri bizde ilk seferde kazanmayacağız diyorlar. Hakikaten yoğun bir ilgi oldu. Hem Bakanlarımız, hem milletvekillerimiz hem de belediye başkanlarımız seçilmişlerin hepsi bu 2 ay süre içinde buraya geldiler. Dolayısıyla Mahmudiye'de bu sayede güzel hizmetleri görmüş oldu. Seçimlerin iptal edilmesi biliyoruz ki, oy kullanamayacak olan birkaç kişinin oy kullanması sonucunda gerçekleşti. Bizim hedefimiz Mahmudiye ilçesinde de milli iradenin tecelli etmesi ve milletin öngörülenin burada kazanmasıdır. Dolayısıyla bugün sandıklar kuruldu. Güzel demokratik bir ortamda seçim süreci devam ediyor. Çok ciddi sıkıntıların olmadığını görüyoruz. İnşallah bu ortamda sandıklar açıldığında Mahmudiye'de de milli irade tecelli etmiş olacak. Kazanan Mahmudiye ve vatandaşlarımız olacak" dedi.

"UMARIM BÖYLE BİR İPTAL BİR DAHA GERÇEKLEŞMEZ"

Sühely Batum ise, seçimle ilgili şunları söyledi:

"Mahmudiye ilçesinde bugün yeniden seçimlere gidildi. Mahmudiye ve Eskişehir için hayırlı olsun. Seçimin bu şekilde iptal edilmesi Türkiye'nin hangi noktaya geldiğini göstermesi açısından çok önemli. Böyle bir iptal, Türkiye'de daha önce gerçekleşmiş bir şey değildir. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) dedi ki; ben görevimi yapmamışım. 3 kişiye oy kullanmaması gerekirken, oy kullanabilir yazmışım. Bugün yaşlılar, kadınlar, erkekler ve gençler oylarını kullanmak için yeniden geldi. Umarım bir daha böyle bir iptal bir daha gerçekleşmez." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

yüksek seçim kurulu Eskişehir Mahmudiye batum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title