Haberler

Battalgazi Ziraat Odası Seçimleri Yargıya Taşındı

Malatya’da, 22 Şubat 2014 tarihinde yapılan Battalgazi Ziraat Odası seçimlerinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yapılan başvuru sonrası, savcılık soruşturma başlattı.

Malatya'da, 22 Şubat 2014 tarihinde yapılan Battalgazi Ziraat Odası seçimlerinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yapılan başvuru sonrası, savcılık soruşturma başlattı.

Battalgazi ilçesinde yapılan seçimlerde Mehmet Başar, Şinasi Sucu ve Recep Akkuş, Battalgazi Ziraat Odası başkanlığı için yarışmıştı. Kongrede 92 delegeden 40'ının oyunu alan Mehmet Başar yeniden başkanlığa seçilirken, Şinasi Sucu 31, Recep Akkuş ise 21 oy almıştı.

İsimlerinin delege listesinden silindiğini savunan bazı çiftçiler, kongreden sonra Malatya Adliyesi'ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan seçimlerin usulsüz olduğunu ileri süren çiftçiler savcılığa verdikleri ifadelerinde, ziraat odasına kayıtlı olunması için bizzat çiftçilik yapılması gerektiğini, ancak bazı isimlerin usulsüz olarak delege yapıldığını savundular.

Savcılığa verilen dilekçelerde Cevherizade, İskender, Kernek, Yıldıztepe, Küçük Mustafapaşa, Nuriye, İzzetiye, Şehitfevzi, Hasan Varol ve İstiklal mahallelerinin muhtarları ile bazı delegelerin çiftçilikle uğraşmadıkları halde mevcut başkan Mehmet Başar'ın arazisini kiralamış olarak göründükleri ve bu şekilde usulsüz olarak delege yazıldıkları iddia edildi.

Savcılığa müşteki sıfatıyla ifade veren 6 çiftçi, Mehmet Başar'ın, çiftçi olmayan şahıslar delege yazılarak seçimleri usulsüz olarak kazandığını ileri sürdü.

Hazırlık savcısı tarafından ifadeleri alınan çiftçilerin şikayeti üzerine, Battalgazi Ziraat Odası seçimleri ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve iddiaların gerçekliğinin öğrenilmesi adına seçimlerle ilgili evraklara el konulduğu öğrenildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Battalgazi Malatya Akkuş Politika Güncel Haberler

title