Haberler

Battalgazi Belediyesi İftar Verdi

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı nedeniyle Zeynel Abidin Türbesi'nde iki bir kişiye iftar verdi.
İftar yemeğine; Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, CHP Malatya İl...

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Muharrem ayı nedeniyle Zeynel Abidin Türbesi'nde iki bir kişiye iftar verdi.

İftar yemeğine; Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünver ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gürkan, iftar yemeğine katılanlarla yakından ilgilendi. Gürkan, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, "Bugün artık ayrıldığımız noktaları değil, ortak değerlerimizi ortaya çıkarmanın zamanıdır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Ramazan orucu farz olmadan önce Muharrem ayı orucunu tutuyordu. Ramazan orucu da bizimdir, Muharrem orucu da bizimdir" dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

30 Mart yerel seçimlerinden Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Selahattin Gürkan, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Gürkan, seçim çalışmaları kapsamında Ziraat Odası, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi ve Hizmet-İş Sendikasını ziyaret etti.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve oda üyeleriyle bir araya gelen Gürkan, burada yaptığı konuşmada, "30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim münasebetiyle bir takım ziyaretlerde bulunuyoruz. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimizde sizlerle ve diğer sivil toplum örgütleriyle yakın ilişki içerisinde olduk" ifadelerini kullandı.

, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, Gürkan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Başkanımız iki dönemlik görev süresince Battalgazi ilçesinde takdire şayan çalışmalar yaptı. Görevi boyunca hem sosyal faaliyetlerde hem de tarımla ilgili konularda kendisiyle ortak çalışmalarımız oldu" diye konuştu.

"HER ZAMAN YANIMIZDA OLDUNUZ"

Selahattin Gürkan, daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. Gürkan, Sakatlar Derneği'nin çalışmalarını yakinen takip ettiğini belirterek, "Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi kamu yararına çalışıyor. Bu anlamda Malatya'da her zaman ses getiren çalışmalar yaptılar. Bizim engelli anlaşımız vücudun herhangi bir yerindeki eksiklik değildir. Biz insanların yüreğine bakıyoruz. İnsanların yüreği sevgi ve muhabbet doluysa ve cennet duygularını ruhlarında yaşayabiliyorlar ve o sevgi köprülerinden yürüyebiliyorlarsa en önemli özellik odur. Yerel yönetimlerdeki görevim süresince engelli dernekleriyle hep istişare ve yakın temas içerisinde olduk. İnşallah 30 Mart yerel seçimlerinde hizmet yoluna devam edersek, sizlerle birlikte el ele daha güzel yarınlara koşacağımıza inanıyorum" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun da, Gürkan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Selahattin Başkan derneğimizin en eski fahri üyelerinden. Ailece derneğimize büyük bir yakınlık gösteriyorlar. Yapmış olduğumuz çalışmalarda da mümkün olduğunca yanımızda yer aldınız. Bu gönül birliği karşılıklı. İnşallah çıktığınız bu yeni yolda hayırlı bir netice alırsınız" şeklinde konuştu.

"TARİHİ AYAĞA KALDIRDINIZ"

Gürkan'ın son durağı Hizmet-İş Sendikası oldu. HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret eden Gürkan, buradaki konuşmasında, sivil toplum kuruluşları, dernek, sendika ve meslek odaların a büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri ise, Gürkan'ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde Battalgazi ilçesinde Malatya'da olmayan bir olguyu ortaya çıkardığını ifade etti.

Geleri, Gürkan'ın Battalgazi ilçesinde tarihi değerlere büyük önem verdiğini belirterek, "Biz tarihimizi çok yakinen takip eden insanlar değiliz. Malatya'da da bunun eksikliğini çok iyi ortaya koydunuz. Özellikle Battalgazi'de tarihi ayağa kaldırdınız" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Zeynel Abidin Battalgazi Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title