Haberler

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül Ayı Toplantısını Yaptı

Güncelleme:

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlık etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantıya geçildi. Toplantının başında Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan faaliyetler hakkında meclis üyelerine bilgiler verildi. Toplantının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ankara'da yaptığı bir takım görüşmeler hakkında meclis üyelerine bilgiler vererek, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ilgili yazışmalarımızı daha önce başlatmıştık. Geçen toplantımızda protokol aşamasında olduğumuzu ifade etmiştik, protokolü imzaladılar. Bizde bu protokolle ilgili kısımları ve oranın bize devrinin karşılığı ve bizim onlara devredeceğimiz yerin Başbakanlığa olur yazısı yazıldı, inşallah Başbakanlık olur yazısı kısa bir zamanda çıkar ve neticelenir. Sağlık Bakanımızdan randevu talep etmiştik. Sağlık Bakanımızda bizzat makamında görüştük. Malatya'nın özellikle Battalgazi kısmında gündüz nüfusunun 500 bin olduğu gece nüfusunun 300 binin üzerinde olduğu bir ilçede Devlet Hastanesi'nin olmadığını ilettik. İnşallah hastane ile ilgili bir problemin çıkmayacağı kanaatindeyim" dedi.

Toplantının birinci gündem maddesi olan ve bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Zabıta memurlarına Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücreti'nin belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci gündem maddesi olan ve bir önceki toplantıda İmar Komisyonu'na havale edilen Malatya Dernek Mahallesi sınırları içinde bulunan 193 Ada 35 nolu parselin imar plan değişikliği ise, bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. Toplantının diğer gündem maddeleri olan Malatya Merkez Uçbağlar Mahallesi sınırları içinde bulunan 3930 Ada 1 ve 2 nolu parseller ile Malatya Uçbağlar Mahallesi sınırları içinde bulunan 4514 Ada 12 nolu parselin imar plan değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ek gündem maddesi olarak görüşülen, Büyük Mustafapaşa Mahallesi'nde bulunan Tahtalı Minare Hamamı'nın satın alınması ile ilgili konuda encümene yetki verildi. Toplantıda yine ek gündem maddesi olarak görüşülen Kent Estetik Kurulu ve Kent Estetik Kurulu yönetmeliğinin oluşturulması konusu ise, bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Battalgazi Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title