Haberler

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Açıklaması

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “3 milyon TL’lik 11 hibe proje yaptık” dedi.

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "3 milyon TL'lik 11 hibe proje yaptık" dedi.

Başkan Selahattin Gürkan, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği'nin (BİLSAM) konuğu oldu.

BİLSAM'da gerçekleştirilen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, BİLSAM Başkanı Zekeriya Tav, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, BİLSAM yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Burada ilk olarak konuşan BİLSAM Başkanı Zekeriya Tav, BİLSAM'ın çalışmaları hakkında bilgiler vererek, istişarenin önemine dikkat çekti. Tav, Battalgazi Belediyesi'nin önemli projeleri olduğunu belirterek, "Yeşil Kuşak" projesinin Malatya için önemli olduğunu ve bunun gerçekleşmesini arzu ettiklerini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşil Kuşak Projesi hakkında bilgiler vererek, yaklaşık 200 dönümlük alanın mutlaka Malatya'ya kazandırılması gerektiğini ve bu anlamda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Başkan Gürkan, Yeşil Kuşak Projesi'nin konumu itibari ile Türkiye'de bir ilk olacağını belirtti.

Hazırlanan hibe projelerine de değinen Başkan Gürkan, "11 tane proje gerçekleşti. 11 Projenin hepsi de hibe projesidir. Toplam değeri de 3 milyondur" diye konuştu. "Toptancılar Sitesi ile ilgili de düzenlememizi yapıyoruz" diyen Başkan Gürkan, burada sosyal alanların ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği alanlara ağırlık vererek bir çalışma yapacaklarını söyledi. Tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Gürkan, bu kapsamda Tahtalı Hamam'ın tapusunu aldıklarını ve restorasyonu için proje hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Malatya eski Devlet Hastanesi alanı ile ilgili yaşanan gelişmelere de değinen Başkan Gürkan, "Burası 42 dönümdür. Buranın 10 dönümlük kısmına devlet hastanesi yapılması için sayın başbakanımız talimat verdi. Ben Ankara'da Sağlık Bakanımızla görüştüğümüzde, buranın 10 dönüm değil de, diğer kısmında alınmasını talep ettik. Neticede 42 dönümün 42'sinin de verilmesi için genel müdüre talimat verildi. Buraya da güzel bir hastane yapılacağını arzu ediyoruz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Battalgazi Arapgir Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title