Haberler

Batmanlı Masum Sağlığına Kavuştu

Güncelleme:

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 10 yaşından beri böbrek nakli olmak için bekleyen Batmanlı hasta yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Klinik Sorumlu Uzmanı transplantasyon Cerrahı Uzm. Dr. Nurettin Ay tarafından yapılan başarılı organ nakli ile Batmanlı Masum Gündüz (20) 10 yıldır çektiği sıkıntılarından kurtuldu.

Batmanlı Masum Annesinin Böbreği ile Hayata Tutundu


Batman Beşiri ilçesinden gelen 20 yaşındaki hasta Mahsum Gündüz 10 yaşından beri böbrekte taş ve tekrarlayan şiddetli idrar yolu enfeksiyonları nedeni ile böbreklerini kaybetmişti. Hasta yaklaşık 3 aydan beri hemodiyalize giren Gündüz, böbreklerinin artık kendisine zarar vereceği değerlendirmesi neticesinde yapılan başarılı ameliyatla zaten iflas etmiş olan iki böbreği de alındı.


Ardından annesinden kapalı yöntem ile alınan böbrek hasta Masum Gündüz'e başarılı bir şekilde nakledildi. Operasyon sorumlusu Organ Nakli Merkezi Klinik Sorumlu Uzmanı transplantasyon Cerrahı Uzm. Dr. Nurettin Ay konuyla ilgili şunları söyledi:

"Hemodiyaliz haftada 3 kez yapılan ve her seansı 4 saat süren bir işlem. Hastamız annesinden böbrek nakli olmak için kliniğimize başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanın mevcut böbreklerinde sık sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesi nedeniyle nakilden sonra hastaya zarar vermemesi için böbreklerinin alınmasına karar verildi. Bunun için tek bir ameliyatta hastanın her iki böbreğinin laparoskopik yöntemle alınmasına karar verildi. Laproskopik yöntemde hastada sadece 5 adet 1 cmlik giriş delikleri mevcuttur. Bu yöntem sayesinde hastanın her iki yanında yapılacak olan 15 cmlik kesik önlenmiş oldu. Ayrıca ameliyat sonrası ağrı ve ameliyat sırasındaki kanama azaltılmış oldu. Hastamız 2 gün sonra taburcu edildi. Ve 3 hafta sonra annesinden yine kapalı yöntemle böbrek alınıp hastamıza nakledildi. Böbrek verici hastamız ameliyat sonrası 2. günde nakil yapılan hastamızda 5.günde taburcu edildi. Bölgemizde kapalı yöntemle donör nefrektomi yapılan tek merkez olması nedeniyle DEAH organ nakli merkezi gerek bölgemizden ve gerekse bölge dışından böbrek nakli olmak isteyen hastaların umut kapısı oldu"

Gündüz: Doktorlar Bana Çok Sahip Çıktı Asla Unutmayacağım

20 yaşındaki hasta Mahsum Gündüz ise sağlıklı olduğunu ve çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Allah razı olsun çok acılar çektim anlatmakla bitiremem şuan çok sağlıklıyım çok mutluyum çok ilgilendiler doktorlar personeller çok duacıyım asla unutmayacağım bana yapılan insanlıkları doktorların davranışları kendi yakınları gibi sahip çıktılar ne desem azdırt iyi ki vardırlar doktorlarımız diyalizden kurtuldum artık su içebiliyorum çok şükür, önce su bile içemiyordum"

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Gazi Yaşargil Beşiri Batman Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title