Haberler

Batmanlı Kız Güreşçilerin Başarısı

Güncelleme:

2 Türkiye şampiyonluğu 9 Türkiye derecesi

Afyon'da düzenlenen Minik Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonasında fırtınalar estiren Batmanlı kızlar şampiyonanın sonunda 2 kez Türkiye'nin en büyüğü olurken, farklı kategorilerde de 9 Türkiye derecesi elde ettiler.

41 KULÜP 179 GÜREŞÇİ

11-13-14-15 Yaş Minik Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası oldukça çekişmeli geçti.

Afyon ilinde düzenlenen turnuvalara Türkiye'nin farklı illerinden 41 spor kulübü, 179 minik güreşçi katıldı. Minderde fırtınalar estiren güreşçiler, 11-13 yaş ve 14-15 yaş kategorilerinde 52 kg. da Esra Solmaz ve 30 kg. da Ayşe Turan Türkiye şampiyonu olurken, bir güreşçi Türkiye ikincisi, 6 güreşçi de Türkiye üçüncüsü ve iki güreşçide Türkiye beşincisi oldu.

2. LİGE YÜKSELDİLER

Toplamda 11 Türkiye derecesi yapan güreşçi kızlar, bu müthiş performansın ardından topladıkları puanlar ile takım halinde 2. lige yükseldiler.

Kızların müthiş başarısının ardından açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Burak Eren, "Kurum olarak kızlarımızın bu müthiş başarısı bizleri gururlandırdı. İki Türkiye şampiyonluğu ile toplamda 11 Türkiye derecesi yapmak keyif verdiği kadar, aslında ciddi emek isteyen bir başarıdır. Bu nedenle öncellikle tüm sporcu kardeşlerimizi ve kendilerini bu zorlu maçlara hazırlayan Antrenörlerimiz Berrin Murat ve Latif Şimşek'i tebrik eder başarılarının daim olmasını dileriz. Türkiye şampiyonlularımız ve müthiş derecelerimizi Batman halkına armağan ediyoruz, ümit ediyorum ki burada gösterdiğimiz başarıyı 2. ligde de devam ettireceğiz" dedi. Murat Ezgin/Batman Gazetesi




Kaynak: Temsilci / Spor

Batman Yerel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title