Haberler

Batmanlı Çocuklara Ücretsiz Tiyatro Gösterimi

Batmanlı çocuklar için, Yılmaz Güney Sineması'nda üç gün süren ücretsiz tiyatro oyunları sahnelendi.
Batman Belediyesi'nin çocuklara yönelik kültür sanat çalışmaları sürüyor.

Batmanlı çocuklar için, Yılmaz Güney Sineması'nda üç gün süren ücretsiz tiyatro oyunları sahnelendi.

Batman Belediyesi'nin çocuklara yönelik kültür sanat çalışmaları sürüyor. Batmanlı çocuklara neşeli bir hafta sonu yaşatmak amacıyla Batman Belediyesi ve Bahar Kültür Merkezi'nin ortak projesi olarak halkevleri ve Yılmaz Güney Sineması'nda üç gün süren ücretsiz tiyatro oyunları sahnelendi. Bahar Kültür Merkezi ve Batman Belediyesi halkevleri çocuk tiyatro guruplarının sahne aldığı Abdullah Tarhan'ın 'Gulen Çilmisi' ve "Şanoya Xezal", Mehmet Musaoğlu"nun yazıp yönettiği "Heza Zarokan" adlı oyunlarının üç gün boyunca sahnelendiği üç halkevleri ve Yılmaz Güney Sineması, yüzlerce çocuğu bir araya getirdi. Batman Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Bahar Kültür Merkezi ile çocuklara dönük bu ortak projenin çocuklara üç gün boyunca mutlu anlar yaşattığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, "Üç gün boyunca çocuklarla buluşmaktan biz de mutluluk duyduk. Yüzlerce çocukla birlikte neşeli bir zaman geçirdik. Bizim açımızdan önemli, çünkü çocuklara dönük çalışmaların bundan sonraki süreçlerde yeni nesil, yeni toplumsal dönüşüm açısından zemin olacağını düşünüyoruz. Çocukları görmeden geleceğe dair söz söylemek çok gerçekçi değil. Bu doğru üzerinden yaklaşıyoruz. Kente yaşayan tüm çocuklara açık olacak şekilde bir buluşma gerçekleştirdik. Bahar Kültür Merkezi ile birlikte yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü kültür ve sanat alanı, tüm gruplara bizce indirgenmesi gereken bir alan. Özellikle çocuk gruplarının bu alan içinde kendilerini ifade etmesi, bu alanı tanıması, hele hele zorunlu göçle gelen ailelerin yoğun yaşadığı halk evlerinde bunu göstermek bu açıdan bizim görevimiz. Bunu devam ettireceğiz. Bu çalışmayla biz yüzlerce çocuğa ulaştık. Bizim açımızdan amacına ulaştı" şeklinde konuştu. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Güney Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title