Haberler

Batmanlı Besiciler, Üniversitede Çobanlık Bölümü Açılmasını İstedi

Batman Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik, çobanlık mesleğinin geliştirilmesi için Batman Üniversitesi bünyesinde bölüm açılmasını istedi. Çobanlık mesleğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten Çelik, "Çobanlık gözde meslekler arasındadır. İstihdam VE bu mesleğin daha da geliştirilmesi için Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam'dan bölüm açılmasını isteyeceğiz" dedi.

Batman'da faaliyet yürüten ve 500 üyesi bulunan Batman Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik, son yıllarda kaybolmaya yüz tutan meslekler arasında olduğunu belirttiği  çobanlığın geliştirilmesi için Batman Üniversitesi'nde bölüm açılması için kolları sıvadıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'dan, çobanlık bölümü talebinde bulunacaklarını belirten Başkan Çelik, şöyle konuştu:

"Çobanlık gözde meslekler arasındadır. Gerek dolgun maaş, gerekse de istihdama yönelik bu mesleğin canlandırılması için Batman Üniversitesi'nden bölüm açılmasını talep edeceğiz. Hayvancılığın yaygın olduğu illerden Van, Muş, Bingöl ve Batman'da çoban sayısı giderek azalıyor. Derneğimizi arayan birçok besici, çoban talebinde bulunuyor. Yaylalar serbest bırakılınca hayvancılık gelişti. Maalesef çoban sayısında da ise düşüş var. Bölgede çoban açığı var. İstihdama yönelik çobanlık mesleğinin geliştirilmesine yönelik Batman Üniversitesinin açacağı bölüme tecrübeli çobanları eğitmen olarak da görevlendirebiliriz. Yeter ki, bu meslek kaybolmaya yüz tutmasın. Batman Üniversitesi bünyesinde açılacak çobanlık bölümünden mezun olan öğrencilerin işsizlik sorunu olmayacak. Dernek olarak bu bölümden mezun olan her öğrenciye sürü bulacağımıza teminat veriyoruz."

Kent merkezindeki tüm besicilerin şehir dışına çıkarılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmemesinden yakınan Çelik, 400-500 dönümlük arazinin besicilerin ihtiyacını karşılayabileceğini anlattı. Çelik, şunları ekledi:

"TOKİ'nin Kuyubaşı yakınında yaptığı tarım-kent projesinin besiciler için yapılmasına rağmen konutlar farklı kesimlere satıldı. Projenin gerçekleşmesi için çaba gösterdik. Maalesef 180 konut 8 dakika içinde besiciler dışında herkese satıldı. O konutlarda oturması gereken besicilerdi." - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Üniversitesi Emin Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title