Haberler

Batmandaki STK'lardan Ankara Katliamına Tepki

Güncelleme:

Batmanda faaliyet gösteren dernek ve bazı sendika temsilcileri ile AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Ankara katliamına ilişkin açıklama yaptı.

Vahşete kınama

Batman Anadolu Aslanları Konfederasyonu temsilciliği, Özgür Eğitim Sen, Batman Barosu ile AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ankara'daki vahşi bombalı saldırıya ilişkin açıklamada bulundular.

"FAİLLER DERHAL BULUNMALI"

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, Ankara'da gerçekleşen terör eylemi nedeniyle bir açıklama yaptı. Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Nasıroğlu, "Bu tür saldırılar nereden geliyorsa gelsin, nihai hedefi milletimizin birliğini hedef almaktadır. Bu ve benzeri saldırılara inat, milletimizin sağduyu ile davranıp birliğimizi ilelebet koruyacağına inancımız tamdır. Olayın faillerinin kökü nereye dayanıyorsa dayansın, bir an önce bulunması, bunu yapanları ivedilikle halka deşifre edilmesi ve hukuk önünde hesap verilmesinin sağlanmasını bekliyoruz" dedi.

"HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR"

Özgür Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, Ankara katliamını nefretle kınadıklarını belirtti. Herkesin birbirini ötekileştirdiği ve suçladığı bir ortamda, barış, kardeşlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu belirten Sevinçer, "Ankara'da bombalı saldırı sonucu gerçekleşen katliamı nefretle kınıyoruz. 100'e yakın masum insanın hayatını kaybetmesine ve yüzlerce insanımızın yaralanmasına neden olan bu katliam içimizi fazlasıyla acıtmıştır.

Sözün bittiği yerdeyiz. Binlerce insanın bir araya geldiği bir mekanda acımasızca bomba patlatarak, büyük bir katliam gerçekleştiren zihniyeti lanetliyoruz. Herkesin bir birini suçladığı, birbirini ötekileştirdiği bir ortamın kimseye faydasının olmayacağı tam tersine hepimizin zarar göreceği aşikardır. Bu anlamda ülke insanımızın faydasına olacak şekilde şiddetin değil, sivil siyasetin konuşacağı bir gelecek oluşması temennisiyle; katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

"TERÖRÜ YAPANLARI VE BUNDAN MEDET UMANLARI KINIYORUZ"

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, önceki gün Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, acılı ailelere sabır dilerken, yaralananlara acil şifa temennisinde bulunduğunu söyledi. Ankara'da sivillere yönelik saldırının planlı ve provakatif bir saldırı olduğunun altını çizen Milletvekili Özdemir, saldırının demokrasiye, toplumun birlik ve beraberliğine, huzura ve ülkenin istikrarına yönelik olduğunu söyledi. Saldırıyı gerçekleştirenleri, şiddeti teşvik edenleri ve bu tür saldırılardan medet umanları kınadıklarını kaydeden Milletvekili Özdemir, yaşanan acılar nedeniyle lokal açılışını iptal etme kararı aldıklarını açıkladı.

"SALDIRI BARIŞ TALEPLERİNE AÇIKÇA BİR MEYDAN OKUMADIR"

Ankara'daki vahşi saldırıya bir tepki de Baro'dan geldi. Baro yönetimi, olayın Batmanda kınanması ve hukuksuz müdahale konusunda da üzüntü duyduklarını belirterek, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu. Baro'dan yapılan açıklama şöyle: "Ankara'da yapılması planlanan "Barış Mitingi"ne yapılan bombalı saldırılar sonucunda şu ana kadar 96 kişinin yaşamını yitirdiği ve 200'den fazla kişinin de yaralandığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Her şeyden önce barış talepli bir mitinge yönelik bu saldırıyı kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yakın zamanda seçim arifesinde Diyarbakır'da ve hemen sonrasında da Suruç'ta meydana gelen benzeri saldırıların failleri ve ilişkileri ortaya çıkarılmadan, Ankara'da meydana gelen saldırı ile açıkça toplumsal barış taleplerine meydan okunmuştur. Bu denli büyük can kayıplarına, ağır toplumsal ve siyasal sonuçlara sebebiyet veren saldırıların aydınlatılmamış, faillerinin bütün bağlantılarıyla ortaya çıkarılmamış olması adeta yeni saldırıların zeminini oluşturmuştur. Gerek patlamanın meydana geldiği miting alanında büyük bir şok içinde olan insanlara gerekse de Batman'da yapılan katliamı kınama eylemine yönelik kolluk müdahaleleri yaşanan acıları derinleştirmiş ve hukuk devletine ve sorumluların açığa çıkarılması yönündeki inancı hepten kırmıştır. Yaşam hakkına, toplanma ve ifade özgürlüğüne ve en önemlisi barış taleplerine yönelik bu saldırıların sorumlularının bulunması ve barışçıl eylemlere dönük kolluk müdahalelere ilişkin derhal adli ve idari soruşturma başlatılması talebimizi ve Batman'daki hukuksuz müdahalenin takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygı ile sunarız" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ziver Özdemir Ak Parti Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title