Haberler

Batmandaki Afgan Sığınmacılar Futbol Takımı Kurdu

Güncelleme:

Afganistan'da devam eden iç karışıklıktan kaçarak Batmana sığınan Afgan mülteciler, kendi aralarında futbol takımı kurdu.

Afganistan'dan kaçarak Batmana sığınan Afgan Sığınmacılar, kendi aralarında futbol takımı kurdu.

Batmanı oldukça sevdiklerini ve insanlarının da oldukça yardımsever olduğunu belirten Afganistanlı sığınmacılar, kendi ülkelerinde futbolun yasak olduğunu ve bu nedenle bu faaliyetleri Batmanda gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.

AFGANLI SIĞINMACILARIN TAKIMI ‘MUHACİRSPOR’

Batmanda bulunan Afgan mülteciler tarafından kurulan, Batman Muhacir spor,  Van’daki Afgan mültecilerin kurduğu, Van muhacir sporu 4-3 yendi.

Halı sahada yapılan maçta, Batman’da kurulan Afgan takımı, kendi imkanlarıyla Van’a gittikleri karşılaşmada, Van’daki mülteci takımı yendi.

2 hafta önce Batman’da yapılan halı saha karşılaşmasını da 6-5 kazanan Batman Muhacir spor Futbol Takımı Basın Sözcüsü Muhammed Hüseyni “ Biz Batman’da bulunan Afgan mültecileri olarak, zaman zaman halı sahalarda futbol karşılaşması yapıyoruz. Batman ‘dan Van’a giden takımımız, deplasmanda Van mültecilerinden oluşan takımı hem orada hem de Batman’da yendi.  Batman ve Van mültecileri, bütün konaklama, masraflar, yemek ve her şeyi kendi imkânlarıyla sağladılar” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Temsilci / Spor

Afganistan Batman Yerel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title