Haberler

Batmanda Dam Palas Dönemi Başladı

Güncelleme:

Batmanda her yıl yaz mevsimi ile damlarda yatan vatandaşlar, 'Dam Palas' geleneğini bu yıl da sürdürdü.

'Dam Palas' geleneği bu yıl da sürdü.

Kavurucu sıcakların hüküm sürdüğü Batmanda, damlarda yatan vatandaşlar, 'Dam Palas' geleneğine bu yıl da devam etti.

Ramazan orucu ve aşırı sıcaklardan etkilenen yurttaşlar, akşam vakitlerinde damlarında kurdukları yataklarla geceyi damlarda geçiriyorlar.

Gölgede zaman zaman 40 dereceyi bulan etkili sıcaklar yüzünden evin içinde yatamayan vatandaşlar, evlerin damlarına kurdukları demir ve tahtadan yapma sedirlerde yaşamaya başladı.

Aşırı sıcaklar yüzünden damda yatmak zorunda kaldıklarını belirten Mustafa Suna, "Bu yıl da olduğu gibi her yaz mevsiminde damlarda yatıyoruz" dedi.

Suna, akşam saatlerinden sabaha kadar damda kaldıklarını belirterek, "Klimalar yetersiz kalıyor. Bu nedenle evlerin damına çıkmaktan başkada seçeneğimiz yok. Sıcaklardan yemek dahi yiyemiyoruz. Gün batımı ile birlikte iftarlarımızı da damda tahtalardan oluşturduğumuz tahtlarda iftarlarımızı açıyoruz. İftardan sonra da yıldızlar altında serin bir ortamda sohbet ediyoruz. Sahura kadar burada sohbet eksik olmuyor" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Palas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title