Haberler

Batmana 34 Kuvözlü Yenidoğan Ünitesi

Güncelleme:

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bünyesinde 34 yenidoğan kuvöz ünitesi açıldı.

Batman güzel bir yatırım daha…

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hizmet kalite çıtası yükselmeye devam ediyor.

Açılışını Vali Azmi Çelik'in yaptığı 34 kuvözlü yenidoğan ünitesi hizmete girdi.

Açılış konuşmasını yapan Vali Azmi Çelik, "Sağlık Bakanlığımızın belirlediği asgari standartlara göre 1. 2. ve 3. basamağı kapsayan yeni bir yenidoğan yoğun bakım ünitesi kurulmuş bulunmaktadır. Önceki kuvöz sayımız 12 iken 34'çıkarılmıştır. Bebek ölüm hızının düşürülmesinde yenidoğan yoğun bakım hizmetlerinin önemi büyüktür. Özellikle 3. basamak yenidoğan yoğun bakım hizmeti için başka merkezlere sevk edilen bebeklerin tedavisi artık burada yapılabilecektir. Öyle ümit ediyoruz ki, bu ünite ve bu ünitede hizmet verecek olan sağlık çalışanlarımızın fedakârca çalışmaları neticesi, ilimizdeki bebek ölüm oranlarına etki edecek ve Türkiye ortalamasının altına çekecektir. Sevklerin azalması zaman kaybı ve maddi kayıpları önleyerek hastaların il dışına sevkinde oluşabilecek transfer anındaki risklerden hastaları koruyacak ve hastaların tedavilerini kendi şehirlerinde sürdürmelerini sağlayarak hasta ve hasta yakınlarına büyük kolaylık sağlayacaktır" dedi.

İLERİ TEKNOLOJİK BİR DONANIMA SAHİP

Yenidoğan Ünitesine ilişkin bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, "Yenidoğan Ünitesi, riskli doğumlarla dünyaya gelen bebeklerin yaşama kazandırıldıkları yer olma özelliği taşıyor. Bebeklerin bakıma alındıkları özel kuvözler, taşıma kuvözü, T Parça canlandırıcı, CPAP cihazı, ventilatörler, özel bakım yatağı, fototerapi cihazı, anne uyum odası, izole oda gibi özel cihazlarla donatılmış bulunuyor" dedi. Pamukçu ilaveten; "Yenidoğan ünitesinde; yenidoğan uzmanı, çocuk kardiyoloji uzmanı ve çocuk hastalıkları uzmanı gözetiminde ve ileri teknolojik donanımla özel bakıma ihtiyacı olan yenidoğan sorunlu bebeklere yaşam desteği veriliyor. Verilen hizmetin özelliği nedeniyle 34 kuvözlü bu ünitemizde 24 saat kesintisiz çalışma programı uygulanmaktadır" şeklinde konuştu.

RİSK ALTINDA OLAN BEBEKLER BULUNUYOR

Yüksek riskli yenidoğan bebeklerin bulunduğu yeni doğan yoğun bakım ünitesinin hayat kurtaran bir özelliğe sahip olduğunu, Bu özelliği gereği yaşamı risk altında olan bebeklerin bu ünitede bakım altına alındığına vurgu yapan Pamukçu; "Riskli bebekler grubunda, erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen prematüre bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar yer alıyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan sorunlu bebeklerin yaşatılmasında yoğun bakım ünitesi'nin önemli bir işlevi bulunuyor. Yaptığımız ve yapacağımız bütün çalışmalarda temel felsefemiz hasta memnuniyetidir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yenidoğan Pamukçu Batman Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title