Haberler

Batman Valisi Deniz Açıklaması

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi ve Sunni'si ile bir imparatorluğun üzerine kurulmuş bir cumhuriyetin vatandaşları olarak bunlar bir farklılık, zenginlik ve bizim kültürümüzdür.

Batman Valisi Ahmet Deniz, "Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi ve Sunni'si ile bir imparatorluğun üzerine kurulmuş bir cumhuriyetin vatandaşları olarak bunlar bir farklılık, zenginlik ve bizim kültürümüzdür." dedi.

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Batman şubelerince "Çarşamba Buluşmaları" kapsamında kentteki bir otelde düzenlenen etkinlik, vakfın tanıtım filminin sunumu ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Vali Deniz, Batman'ın bundan sonra güzel yönleriyle anılacağını söyledi.

Kentin imar, temizlik ve yeşil alan çalışmalarında son bir kaç ay içerisinde büyük mesafe katettiğini belirten Ahmet Deniz, "Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi ve Sunni'si ile bir imparatorluğun üzerine kurulmuş bir cumhuriyetin vatandaşları olarak bunlar bir farklılık, zenginlik ve bizim kültürümüzdür. Bu kültür de Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Yunus Emre'nin sevgi tohumlarının atıldığı, yeşerdiği bir coğrafyadayız." diye konuştu.

Çanakkale ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Deniz, "15 Temmuz'u bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak asla ve asla birbirimizi ötekileştirmeden, birbirimizi küçümsemeden, sokaktaki vatandaştan, çiftçimizden, köylümüzden unvanı ne olursa olsun en yürekten saygı duyarak kucaklamamız gerekir." ifadelerini kullandı.

"Bunlar hainlik yaptıkça halkımız birleşiyor"

Ülkede 15 Temmuz'u kullanan hain yapıların belli olduğunu vurgulayan Vali Deniz, bunların hangi istihbarat örgütleri olduğunu herkesin bildiğini ifade etti.

"Onlar eskiden örtülüydü, örtüleri kalktı hepsi açıktalar. Onlar şimdi pişman olmuşlardır. 'Ne yaptık' diye pişman oldular." diyen Ahmet Deniz, "Türkiye'de insanlar birbirleriyle itişip kakışırken, yıllardır Türk'ü Kürt'e kırdırmak için çalışırlarken hepsi birleşti 'ne yaptık' dediler. Bunlar hainlik yaptıkça halkımız birleşiyor. Kayseri'deki, İstanbul'daki PKK terörü, buralardaki saldırlar oldukça insanlar kenetleniyor. Bunlar vahşileştikçe bizim insanımız kenetleniyor. İşte 'bizi biz yapan' değerler bu zaten. Bu nedenle bu ülkenin geleceği parlak." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, "Batman Her Yerde Okuyor" adlı kitap okuma kampanyasına destek amaçlı 15 dakika boyunca kitap okundu.

Programa, İl Müftüsü Erhan Turgut, Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Arslanlı, vakıf üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title