Haberler

Batman Üniversitesi'nden Bir Proje Daha

Batman Üniversitesi’nin, özel bir şirketle birlikte geliştirdiği, “Susam zarını soyma makinası” projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca, desteklenmeye değer bulundu.

Batman Üniversitesi'nin, özel bir şirketle birlikte geliştirdiği, "Susam zarını soyma makinası" projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca, desteklenmeye değer bulundu.

Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü ile kentte üretim yapan Yavuz Kardeşler Makine Gıda şirketinin ortaklaşa geliştirdiği "Susam Zarını Soyma Makinesi" projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan üniversite rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitelerinde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek, bölgeye ve Türkiye'ye katma değer yaratacak, uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak, çalışmaların destek görmesinin kendilerini sevindirdiğini ve umutlandırdığını kaydetti. Projeyi oluşturan ve projede emek harcayan tüm akademisyenleri tebrik ettiğini de anlatan

Uluçam, önümüzdeki dönemlerde üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulacak yeni projelerle Batman'ın katma değeri daha yüksek ürünler üreteceğini anlattı. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batman Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title